Koolhydraatarme pecanbroodjes!

Een dagje later als gepland, maar hier is dan de challenge! Het zijn deze pecanbroodjes geworden. Met hetzelfde deeg als de croissantjes en een heerlijke zoete vulling van pecannoten met een vleug vanille. Trev wilde meehelpen en heeft de finishing touch gegeven aan de broodjes en ik moet zeggen, ze smaken werkelijk waar verrukkelijk! De notenvulling geeft een lekkere bite en maakt het heerlijk vullend.

Ze zijn absoluut niet moeilijk om te maken! Ik heb deze bakvorm gebruikt zodat ze mooi in vorm blijven.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 6 stuks

3.7 khd per pecannoten broodje

Vulling:

Deeg:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.

Maal de pecannoten samen met de fiber sirup en vanille-extract fijn in een keukenmachine.

Smelt de mozzarella ondertussen met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een helft van een vel bakpapier.
Vouw het dubbel en maak het deeg plat met behulp van een deegroller. (Als het teveel plakt kan je het nat maken met water)
Maak er een mooi rechthoek van en snijd daar 6 rechthoekige stukken uit.

Maak aan de zijkanten van het rechthoekje sneetjes, leg in het midden een strook van de pecannoten vulling en vouw het deeg speels zicht zoals te zien is op onderstaande foto.

Bestrijk de pecannoten broodjes met het eidooiertje en bak de broodjes 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

Geniet! X.

Tip van volgers: Maak het bakpapier nat om ze makkelijker op te rollen zonder dat het teveel plakt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.