Herfstig pompoensoepje!

Herfstig pompoensoepje!

Het is deze week lekker wisselend weer, typisch Nederlands! Als het nat en druilerig is buiten zijn de stoofpotjes hier erg gewild, maar ook de heerlijke smaakvolle warme soepjes, net als deze! Ik heb er zoete aardappel bij gedaan, maar als je koolhydraatarm eet en zoete aardappel nog te hoog vindt in koolhydraten, kan je de zoete aardappel vervangen met extra pompoen! Net zo lekker, alleen wat minder “stevig”. Dat terzijde is het een heerlijke soep die ook mega goed gaat met kokosmelk! Ik had het niet in huis, maar als ik het wel in de kast had staan had ik het geweten! En om het helemΓ Γ l heerlijk te maken doe ik er ook altijd nog verse koriander bij.

Daar kan je mij echt voor wakker maken!!
Zijn jullie al benieuwd naar het recept?

IngrediΓ«nten 5 personen

 16 khd per persoon met zoete aardappel – 9,5 khd per persoon zonder zoete aardappel

  • 70 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g verse gember
  • 400 g pompoen
  • 200 zoete aardappel (koolhydraatbeperkt)
  • 400 g pastinaak
  • 3 tl kerrie masala
  •  1 bouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • snuf peper

Topping:

  • Champignons
  • uien

Bereidingswijze:

Snijd de ui in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Fruit de ui en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de pompoen, zoete aardappel en pastinaak in blokjes en voeg het met de rest van de ingredienten bij de ui in de pan.
Bak het enkele minuten en schenk er vervolgens water bij totdat de ingredienten net onder water staan.
Breng het aan de kook en kook het beetgaar.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg er eventueel extra water bij.
Breng het op smaak met extra kerrie of peper en voila!

Ik heb er nog een extra topping bij gedaan. In plakjes gesneden ui en champignons gebakken voor een extra bite! Een echte aanrader!

Geniet! X

3 Reacties

  1. Lijkt me heerlijk!
    Waar koop je kerrie masala?

  2. Carolien Klevering

    Welke pompoen is het geschikst?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*