Dit is een heerlijke soep die ook mega lekker is in combinatie met kokosmelk. Heerlijk na een wandeling in het bos en tevens ook om je left over groenten te verwerken!
Klik hier voor meer smakelijke soep recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Herfstig pompoensoepje!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 16 khd per persoon met zoete aardappel – 9,5 khd per persoon zonder zoete aardappel
Ingrediënten
- 70 g uien
- 1 teentje knoflook
- 5 g verse gember
- 400 g pompoen
- 200 zoete aardappel (koolhydraatbeperkt)
- 400 g pastinaak
- 3 tl kerrie masala
- 1 bouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- snuf peper
Topping:
- Champignons
- uien
Bereidingswijze
Snijd de ui in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Fruit de ui en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de pompoen, zoete aardappel en pastinaak in blokjes en voeg het met de rest van de ingredienten bij de ui in de pan.
Bak het enkele minuten en schenk er vervolgens water bij totdat de ingredienten net onder water staan.
Breng het aan de kook en kook het beetgaar.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg er eventueel extra water bij.
Breng het op smaak met extra kerrie of peper.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, soep, herfst, soepje, maaltijd,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Lijkt me heerlijk!
Waar koop je kerrie masala?
Wij kopen thuis alle kruiden bij de Toko of Arabische winkel en dan van het merk Tuana omdat daar geen zout in zit en anders staat het er specifiek op. De kruiden zijn puur en betaalbaar. https://www.tuana-kruiden.nl/
Die kan je ook gewoon bij de supermarkt kopen. Ik haal deze altijd bij de AH.
Welke pompoen is het geschikst?
Ik heb flespompoen gebruikt! 🤗