Herfstig pompoensoepje!

Dit is een heerlijke soep die ook mega lekker is in combinatie met kokosmelk! Heerlijk na een wandeling in het bos en tevens ook om je left over groenten te verwerken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Herfstig pompoensoepje!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 5
  • Aantal koolhydraten: 16 khd per persoon met zoete aardappel – 9,5 khd per persoon zonder zoete aardappel

Ingrediënten

  • 70 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g verse gember
  • 400 g pompoen
  • 200 zoete aardappel (koolhydraatbeperkt)
  • 400 g pastinaak
  • 3 tl kerrie masala
  •  1 bouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • snuf peper

Topping:

  • Champignons
  • uien

Bereidingswijze

Snijd de ui in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Fruit de ui en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de pompoen, zoete aardappel en pastinaak in blokjes en voeg het met de rest van de ingredienten bij de ui in de pan.
Bak het enkele minuten en schenk er vervolgens water bij totdat de ingredienten net onder water staan.
Breng het aan de kook en kook het beetgaar.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg er eventueel extra water bij.
Breng het op smaak met extra kerrie of peper.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, soep, herfst, soepje, maaltijd,

3 Comments

  1. Lijkt me heerlijk!
    Waar koop je kerrie masala?

  2. Carolien Klevering

    Welke pompoen is het geschikst?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.