Koolhydraatbeperkt bananenbrood

Deze middag ga ik heerlijk genieten van plakjes bananenbrood voor de lunch! Wel koolhydraatbeperkt, maar koolhydraatarm te maken door de banaan weg te laten en extra Griekse yoghurt toe te voegen. Kies dan bijvoorbeeld voor kruiden zoals kaneel, cacao of speculaaskruiden! En doe er dan rood fruit door of bessen voor toch nog een fruitige touch. Als het beslag te massief is, voeg je er gewoon meer Griekse yoghurt aan toe! Zorg er wel voor dat het goed “gaar” is!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatbeperkt bananenbrood

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 3.9 g khd per plak

Omschrijving

Ik heb er een beetje pindakaas en plakjes banaan bij gegeten. Voortreffelijk!

Ik heb deze bakvorm gebruikt!


Ingrediënten

Topping:

  • banaan
  • kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175c.
Pureer de banaan en meng het met de rest van de ingrediënten (behalve de topping) tot een egaal mengsel en schep het in een cakevorm.
Snijd voor de topping nog extra plakjes voor de topping.
Leg de plakjes banaan bovenop het bananenbrood en strooi er nog wat kaneel over.
Bak het bananenbrood 35 minuten in de oven.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bananen, bananenbrood, brood, broodjes, cake

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

9 Comments

  1. Avatar foto

    Lijkt me heerlijk, kan je dit invriezen?

  2. Avatar foto

    Hoelang kan je het bananenbrood bewaren? Moet je het in de koelkast bewaren?

  3. Avatar foto

    Net gemaakt. Nog in oven. Moest 10 minuutjes langer, want prikkertest faalde iets. (Had 170 graden gedaan want combi-oven/hete lucht.) Heb er wel een halve banaan meer en schepje kokosrasp in gedaan, kwam misschien daardoor. Is goed gerezen, tikkie open gebarsten, maar dat vind ik juist geslaagd. Voelt luchtig/verend aan. Dank!

    • Avatar foto

      Ahh dat vind ik leuk om te lezen! Fijn dat je hebt genoten! 🥰

      • Avatar foto

        Het is tot nu toe echt een van de lekkerste koolhydraatbeperkte bananenbroden die ik ken. Die yoghurt en hoeveelheid eieren maken het verschil denk ik. Vaak maakt amandelmail wat droog, maar deze niet. Binnenkort probeer ik met kokosyoghurt (omdat ik daar nu even veel van in huis heb…) ipv Griekse.

        • Avatar foto

          Ahh ik ben heel erg benieuwd! Dat zal wel moeten lukken met kokosyoghurt 🤗 Super fijn dat je blij bent met dit recept! 💝

  4. Avatar foto
    Jolanda Hakvoort

    Heb net de bananenbrood gemaakt heb er nog wat aardbeien aan toegevoegd.. het is erg lekker geworden! Dank voor het recept!!

  5. Avatar foto
    Charissa Ophof

    Hoi ! Aangezien ik altijd spijt krijg van de zoetere weeïge baksels met banaan, wil ik m straks maken met extra Griekse yoghurt. Vervang je deze 1 op 1, dus 100 gr Griekse yoghurt extra of kijk je naar de textuur ? Groetjes

  6. Avatar foto

    Zojuist voor de 2e keer gemaakt, de eerste keer had ik er bosbessen aan toe gevoegd, ook zeer geslaagd. Dit keer alleen banaan en hij kwam mooi bruin uit de oven, goed compact. smaakt goed. doe er dan nog wat kaneelpoeder over heen en dan heerlijk. Mijn man vindt het ook lekker!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.