Ik hou ervan om in het weekend verse broodjes te bakken. Ontbijtkoek (uit mijn 1e boek), courgettebrood (uit mijn 2e boek), deze jungle broodjes of een sneetje roggebrood zijn momenteel mijn favorieten!
Vandaag heb ik een rozijnenbrood gemaakt, en die mag er ook zeker wel zijn!
Door de rozijnen is het koolhydraatbeperkt, maar je kan de rozijnen moeiteloos vervangen met stukjes chocolade, blauwe bessen of ander koolhydraatarm-proof fruit.
Ik vind een een sneetje rozijnenbrood heerlijk met een beetje boter!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatbeperkt rozijnenbrood!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 3.8 g khd per portie
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Ingrediënten
- 125 g macadamianoten
- 5 eieren
- snufje zout
- 75 g amandelmeel (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 45 g rozijnen
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 10 g psylliumvezels
- 1/2 el kaneel
- 2 g amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Maal de macadamianoten ongeveer 30 seconden fijn in de keukenmachine tot een soort notenpasta substantie.
Scheid de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de rest van de ingrediënten behalve de schaafsel en spatel het mengsel luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.
Schep het mengsel in de bakvorm, strooi het schaafsel erover en bak het 30 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rozijnen, rozijnen brood, brood, cake
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!