Koolhydraatbeperkte witte chocolademousse!

Ik heb een heerlijk zomers recept gemaakt met witte chocolade! Een heerlijk als dessert op een zomers dagje. Geef er je eigen twist aan door er een smaak extract aan toe te voegen en maak het helemaal af met rood fruit. Je hebt weinig nodig voor deze heerlijkheid en de smaak is werkelijk verrukkelijk!
Als je het helemaal gek wilt maken, kan je de kaneel crunchies (klik) maken en die onderop of bovenop de mousse strooien!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatbeperkte witte chocolademousse!

  • Bereidingstijd: 3 uur en 15 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 10 g khd per portie


Bereidingswijze

Snijd de chocolade in grove brokken (houd een beetje over voor de garnering) en smelt de chocolade au bain-marie.
Klop ondertussen de slagroom met de erythritol lobbig.
Meng de chocolade bij de slagroom en verdeel de mousse over 3 glazen.
Leg de glazen in de koelkast en laat het minimaal 3 uurtjes opstijven.
Garneer de witte chocolademousse met de overgebleven chocolade, rood fruit en geniet!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witte, chocolade, mousse, dessert

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Maltitol is niet low carbon proof hoor, helaas!

    • Maltitol valt gelukkig net als erythritol onder netto koolhydraten en is dus koolhydraatarm en geschikt voor mensen met diabetes ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.