Ik heb een heerlijk zomers recept gemaakt met witte chocolade! Een heerlijk als dessert op een zomers dagje. Geef er je eigen twist aan door er een smaak extract aan toe te voegen en maak het helemaal af met rood fruit. Je hebt weinig nodig voor deze heerlijkheid en de smaak is werkelijk verrukkelijk!
Als je het helemaal gek wilt maken, kan je de kaneel crunchies (klik) maken en die onderop of bovenop de mousse strooien!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatbeperkte witte chocolademousse!
- Bereidingstijd: 3 uur en 15 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 10 g khd per portie
Ingrediënten
- 200 g witte koolhydraatarme chocolade (klik)
- 250 ml verse slagroom
- 20 g erythritol (klik)
- 30 g rood fruit
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Snijd de chocolade in grove brokken (houd een beetje over voor de garnering) en smelt de chocolade au bain-marie.
Klop ondertussen de slagroom met de erythritol lobbig.
Meng de chocolade bij de slagroom en verdeel de mousse over 3 glazen.
Leg de glazen in de koelkast en laat het minimaal 3 uurtjes opstijven.
Garneer de witte chocolademousse met de overgebleven chocolade, rood fruit en geniet!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witte, chocolade, mousse, dessert
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Maltitol is niet low carbon proof hoor, helaas!
Maltitol valt gelukkig net als erythritol onder netto koolhydraten en is dus koolhydraatarm en geschikt voor mensen met diabetes 🤗