Deze ochtend ben ik vroeg aan de kook gegaan om heerlijke rabarber compote te maken! Ik ben het van plan te gaan eten met een bakje yoghurt en fruit zodat ik de komende dagen kan genieten van een lekker verwen ontbijtje. Rabarbercompote is ook super tasty bij een lekker puntje taart. Je kan er zelfs aardbeien bij doen om het helemaal gek te maken! Heb je deze rabarbertaart of appeltaart (klik) al gezien? Een heerlijke combi! Het is helemaal niet moeilijk om te maken en nòg makkelijker te maken met de slowcooker!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatarme rabarbercompote
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 500 gram
- Aantal koolhydraten: 1.8 g khd per 100 gram
Ingrediënten
- 450 g rabarber
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- snuf kaneel
- 2 el water
Bereidingswijze
Verwijder de uiteindes van de rabarber en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm.
Doe het in een pan met de rest van de ingrediënten en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen zodat het wat kan indikken en de rabarber lekker uit elkaar valt.
Proef of de smaak je bevalt en voeg zonodig extra kaneel of erythritol toe.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rabarber, compot, compote, jam,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hey Oanh, ik lees vaak dat men sukrin , sukrin gold gebruiken om gerechtje te zoeten. Waar kan je dit kopen? Bij ons in Mol kennen ze het niet eens in de natuurwinkels. Grt
Als je op de Sukrin klikt in het recept word je doorgelinkt naar mijn webshop Bellavia ?
Ik heb dit recept gemaakt in de slowcooler ooo ben helemaal verslaafd wat lekker
Bedankt anita
Wat leuk Anita!! ?