Krokante crackertjes!

Ik heb vandaag voor de challenge deze crackers gemaakt! Het moesten een soort van tucjes zijn, krokant en een lekker zout lekkernijtje voor bij een film of borrel.  Ze zijn helemaal gelukt en wat ben ik super blij! Je kan deze namelijk helemaal naar eigen smaak maken, bijvoorbeeld met paprikapoeder, rozemarijn, Italiaanse kruiden of een beetje sambal. De variaties zijn eindeloos!

Klik hier voor meer cracker recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krokante crackertjes!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 28
  • Aantal koolhydraten: 1.3 g khd per crackertje

Omschrijving

De gekleurde ingrediënten zijn klikbaar.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c hetelucht.
Meng alle ingrediënten tot een homogene massa en leg het op een vel bakpapier.
Leg er nog een vel bakpapier over en rol de massa tot een groot plak met een dikte van ongeveer 4mm.
Verdeel de plak in 28 vakjes en prik er gaatjes in met een vork.
Bak de crackers 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de crackers afkoelen zodat ze lekker krokant worden.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cracker, crackers, kaas, krokant, krokante,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

6 Comments

  1. Avatar foto

    Is het 75 Gr. Amandelmeel?

  2. Avatar foto

    Kan ik de amandelen ook vervangen voor een meel can een andere noot, zoals hazelnoot of walnoot bijvoorbeeld? Wat zou je dan aanraden? Ik ben allergisch voor amandelen nl…..

  3. Avatar foto
    Meriam Cameron

    Ik heb vanmiddag deze crackers gemaakt. Echt een aanrader! Alleen jammer dat niet alle crackers even bros werden dus deze alsnog 10 minuten in de oven gedaan.
    Maar voor herhaling vatbaar 😉

  4. Avatar foto

    Bakinformatie… je bakt altijd met hete lucht functie tenzij anders vermeld…
    Maar soms staat er wel bij hete lucht oven en soms oven..
    Moet ik toch maar altijd hete luchtopening aanhouden?

    • Avatar foto

      Hi Arendina,

      Ja het is altijd hete lucht hoor! Tenzij ik bijvoorbeeld grill functie aangeef, maar dat is zelden het geval 😉

      Liefs Oanh

  5. Avatar foto

    Goedemiddag,
    Hoe kan ik voorkomen dat de crackers een beetje taai worden?
    Hoe moet ik ze laten afkoelen? Op het bakpapier/ op een rooster ? Of juist van het bakpapier afhalen….
    De smaak was heerlijk!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.