Ik heb vandaag voor de challenge deze crackers gemaakt! Het moesten een soort van tucjes zijn, krokant en een lekker zout lekkernijtje voor bij een film of borrel. Ze zijn helemaal gelukt en wat ben ik super blij! Je kan deze namelijk helemaal naar eigen smaak maken, bijvoorbeeld met paprikapoeder, rozemarijn, Italiaanse kruiden of een beetje sambal. De variaties zijn eindeloos!
Klik hier voor meer cracker recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKrokante crackertjes!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 28
- Aantal koolhydraten: 1.3 g khd per crackertje
Omschrijving
De gekleurde ingrediƫnten zijn klikbaar.
Ingrediƫnten
- 75Ā g amandelmeel (klik)
- 35 g geraspte cheddar kaas
- 10 g gesmolten boter
- 1 eiwit
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- optioneel: paprikapoeder, rozemarijn, Italiaanse kruiden, sambal
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c hetelucht.
Meng alle ingrediƫnten tot een homogene massa en leg het op een vel bakpapier.
Leg er nog een vel bakpapier over en rol de massa tot een groot plak met een dikte van ongeveer 4mm.
Verdeel de plak in 28 vakjes en prik er gaatjes in met een vork.
Bak de crackers 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de crackers afkoelen zodat ze lekker krokant worden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cracker, crackers, kaas, krokant, krokante,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!