Bananen cakejes!

Voor het dessert vandaag heb ik een tweede challenge gemaakt! We hadden nog rijpe bananen in huis dus dat vond ik een goede reden om een cake te maken. Ik heb deze overheerlijke koolhydraatbeperkte bananen cakejes gebakken met chocolade en een vleug caramel! Hij is werkelijk waar hemels, een echte must try! Heerlijk smeuïg, vol en perfect van smaak en de structuur is helemaal top! 

Ik heb de bananencake gebakken met deze bakvorm.

ps: Klik op de onderstreepte ingrediënten om te zien welke producten in gebruik.

Ingrediënten 12 cakejes

 4.3 g khd per cakeje

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Prak de bananen (houd 1/2 banaan over voor de topping) tot puree en mix het met de rest van de ingrediënten behalve de chocolade tot een luchtig mengsel. Hak de chocolade in grove stukjes en meng het (houd een beetje over voor de topping) door het mengsel. 
Schep het mengsel in de bakvorm en verdeel de overige banaan en chocolade over het geheel.
Strooi er wat sukrin gold over en bak de bananencake ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.
Laat het afkoelen, snijd de cake in 12 stukjes en drizzle er tot slot nog een beetje koolhydraatarme caramel siroop over.

Geniet! X

One Comment

  1. Iris Harbers

    Ze zijn heerlijk!!!
    Hoe bewaar je ze het beste en hoe lang kan je ze bewaren?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.