Van de week heb ik heerlijk verse boodschappen ontvangen van Crisp. Er zaten mooie ingrediënten bij waaronder zongedroogde tomaten en olijfjes waar ik dit overheerlijke mediterraans brood mee heb gebakken! Het brood is heerlijk in combinatie met een soepje of bijvoorbeeld bij een borrelplank. Je smeert er je favoriete smeersel op of belegd het met een smakelijk belegje en het is genieten geblazen!
Ik heb het brood gebakken met deze bakvorm. Meer broodrecepten vind je hier!
Heb je deze geweldige kruidenpotjes al gezien? Perfect voor de georganiseerde kruidenla of kruidenkast.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintMediterraans brood!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 12 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1 g khd per plakje
Ingrediënten
- 30 g olijfjes
- 25 g zongedroogde tomaten
- 3 eieren
- 125 g Griekse volle yoghurt
- 50 g gesmolten roomboter
- 85 g amandelmeel (klik) of bijvoorbeeld deze zonenebloemmeel (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl rozemarijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes en meng het alle ingrediënten tot een egaal beslag. (houd wat zongedroogde tomaten en olijfjes over voor bovenop het brood)
Schep het mengsel in de bakvorm, strooi de overgebleven olijfjes en zongedroogde tomaten erover en bak het brood 25 minuten goudbruin in de oven.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Had het broodje precies volgens recept gebakken, het rook fantastisch. 20 minuten af laten koelen buiten de oven en toen aansnijden. Beetje teleurstelling, kon geen plakjes snijden, zag dig meteen het waren meer stukjes zoals een lobbig omelet, Alles voorzichtig terug in het bakblik gedaan en nog even 10 minuten verder bakken. Nu nog even geduld staat nog in de oven…..maar wat heb ik nou verkeerd gedaan, recept nog eens doorgelezen en ECHT precies zo gedaan. Ik kook en bak regelmatig en zeker geen beginneling in de keuken.