Voor de challenge heb ik deze koolhydraatbeperkte tarte tatin gemaakt met peer. Een omgekeerd taartje afkomstig uit Frankrijk. Als je deze koolhydraatarm wilt maken kun je kiezen voor ander soort fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Met appel (khb) lijkt mij deze ook heerlijk! Het is makkelijk om te maken en leuk om te serveren voor je bezoek als heerlijke dessert, of gewoon stiekem als een feestelijk gebakje bij de koffie of thee.
Ik heb de tarte tatin gemaakt met deze bakvormpjes.
Meer heerlijke baksel recepten vind je hier!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPeer Tarte Tatin
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 9 g khd per stuk
Ingrediënten
- 200 g peer
- 25 g roomboter
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Deeg
- 100 g amandelmeel (klik) (of bijvoorbeeld zonnebloempitten meel (klik))
- 30 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1 eiwit van een ei
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de peer in plakjes en bak het in een pannetje met boter, bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Maak ondertussen het deeg door de amandelmeel te mengen met de roomboter, erythritol, eiwit, xanthaangom en zout.
Verdeel de peer over de twee bakvormpjes en dek de peer af met het deeg.
Bak de tarte tatin 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!