Deze cakejes heb ik gemaakt voor de challenge van deze week. In eerste instantie was mijn intentie om lava cakejes te maken, maar ik vermoed dat ik ze te lang heb gebakken. Ze hebben namelijk geen zachte lopende chocolade vulling, maar als je voor het bakken een stuk chocolade in het midden van het cakeje plaatst zul je het effect van een lava cakeje krijgen! Daarentegen toch nog super zacht en heerlijk van smaak. Voor de mensen die amandelmeel niet zo lekker vinden een must-bake! Je hebt ze immers met weinig ingrediënten en in een handomdraai gemaakt. Het is een kwestie van mengen en bakken, that’s it!
Klik hier voor meer cake receptjes!
Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Zacht chocolade cakeje!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 1.4 g khd per cakeje
Ingrediënten
- 25 g cacaopoeder
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
- 20 ml slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal beslag en verdeel het over 3 bakvormpjes.
Bak de cake 10 minuten in de oven.
Verwijder de cakejes voorzichtig uit de bakvorm en leg ze ondersteboven en garneer de cakejes met cacaopoeder.
Notities
De cakejes zijn heerlijk in combinatie met vers fruit en vers geklopte slagroom!
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
