Ik heb deze heerlijke muesli gemaakt voor de challenge gisteren. Boordevol noten en zaadjes en heerlijk met een vleugje kaneel. Je kan er makkelijk je eigen draai aan geven door te variëren met de nootjes en zaadjes. Koekkruiden lijkt mij er bijvoorbeeld ook lekker bij, en wat dacht je van koolhydraatarme melkchocolade of witte chocolade stukjes?
Meer ontbijt recepten vind je hier!
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintMuesli
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 7
- Aantal koolhydraten: 5.5 g khd per portie
Omschrijving
Ik heb de muesli gebakken met deze bakmat.
Ingrediënten
- 75 g amandelen
- 60 g pompoenpitten
- 40 g zonnebloempitten
- 50 g pecannoten
- 20 g gebroken lijnzaad (klik)
- 75 g amandelmeel (klik)
- 30 g gesmolten roomboter
- 1 ei
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 afgestreken el kaneel
- 20 g kokosflakes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Doe de hele noten en zaden in een keukenmachine en pulseer de noten en zaden ongeveer 4 keer tot grove stukjes.
Voeg de rest van de ingredienten behalve de kokosflakes bij de noten en meng het tot een homogene massa.
Verdeel het notenmengsel over de bakmat en bak de muesli 15 minuten in de oven. Voeg de kokosflakes toe aan het geheel en hussel alles daarna goed door elkaar en bak de muesli nogmaals 10 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, muesli, granola, Cruesli
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Beste Oanh,
Mag ik vragen hoeveel gram 1 portie is v.w.b. de muesli?
Ik wil hem binnenkort gaan maken.
Alvast bedankt.
Groenten,
Sabrina