Gisteren heb ik deze heerlijke lemon shortcakejes gemaakt voor de challenge. Het zijn een soort mini cakejes, een beetje smeuïg en vol van smaak. Net iets tussen een boterkoek en een plakje boerencake in. Er zitten stukjes frambozen in en de cakejes hebben een vleugje limoen, vanille en witte chocolade. Een top combinatie als je het mij vraagt! Ze zijn makkelijk om te maken, eenvoudig in te vriezen en makkelijk om je eigen draai aan te geven.
Heb je het recept van deze blondies al gezien? Heerlijk!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Lemon shortcake!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb ze gemaakt met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 75 g witte koolhydraatarme chocolade (klik)
- 75 g gesmolten roomboter
- 150 g amandelmeel (klik)
- 50 g kokosmeel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 3 eieren
- 1 el limoen of citroenschil
- 20 g frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en witte chocolade samen in een pan.
Meng ondertussen de rest van de ingrediënten tot een mooi geheel, voeg als laatst de frambozen en gesmolten boter en chocolade toe en meng het tot een egale massa.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de lemon shortcake 20 minuten in de oven.
Snijd de shortcake in 12 stukjes en garneer de lemon shortcake tot slot met citroen of limoenschil, frambozen en poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lemon, shortcake, cake, cakejes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
