Ovenschotel met prei

Van de week heb ik deze heerlijke ovenschotel gemaakt. Ovenschotels vind ik ideaal om van tevoren te maken. Ik kook doordeweeks vaak in de ochtend, zodat ik in de middag mijn handen vrij heb voor andere werkzaamheden. Ik hoef dan alleen nog maar de ovenschotel in de oven te schuiven voordat we gaan eten, en het is genieten geblazen! Tevens is dit ook een eenvoudig recept en geeft dit gerecht mij een gevoel van comfort. Een smaakvol gerecht, met een heerlijke puree met daarbovenop crunchy kaas. I love it!

Hier is het recept:

Ingrediënten 6 personen

6.35 g khd per persoon

  • 400 g bloemkool
  • 300 knolselderij
  • 125 g spekblokjes
  • 50 g ui
  • 350 g gehakt
  • 1 tl sambal
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1 afgestreken el kerrie masala
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 150 g kastanjechampignons
  • 100 prei
  • 150 g geraspte kaas

Bereidingswijze:
Snijd de bloemkool in roosjes en de knolselderij in blokjes en kook beide groenten beetgaar in een pan met water.
Bak ondertussen de spek en voeg na enkele minuten het gehakt bij de spek in de pan. Voeg de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, kerrie masala, peper en zout toe.
Snijd de champignons en prei in reepjes en bak het enkele minuten mee.
Giet de bloemkool en knolselderij goed af en pureer het geheel.
Verwarm de oven op 160c.
Schep na enkele minuten het gehakt in een ovenschaal, gevolgd door de gepureerde groenten. Strooi de geraspte kaas over het geheel en bak de ovenschotel 30 minuten goudbruin in de oven.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.