Langzaamaan komt de herfst steeds dichterbij en wordt het weer tijd voor heerlijke herfstrecepten, zoals deze lekkere kaneelcakejes. Ze zijn super makkelijk om te maken en passen perfect bij een gezellig high tea of gewoon, als tussendoortje onder het genot van een lekker kopje thee of bakkie pleur. Het ruikt hier al helemaal naar de herfst, wat een voorpret!
Klik hier voor meer baksel recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKaneelcakejes met glaze!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 16
- Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
Cake:
- 100 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 100 g volle kwark
- 4 eieren
Kaneel vulling:
- 60 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g gesmolten roomboter
- 5 g kaneel
- 5 g eiwitpoeder (klik)
Glaze:
- 75 g roomkaas
- 50 ml slagroom
- 10 g bruine suikervervanger (klik)
- een paar druppels vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c. Mix de ingrediënten van de cake tot een luchtig en egaal beslag en schep het beslag in de bakvorm.
Meng de ingredienten van de kaneel vulling samen en schep het mengsel speels over het cake mengsel in de bakvorm.
Bak de cake 25 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen de glaze door de roomkaas te mengen met de slagroom, bruine suikervervanger en vanille.
Verdeel de glaze over de cake zodra deze klaar is en deels afgekoeld.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaneel, glaze, cake, cakejes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!