Daging smoor

Ik heb heerlijke daging smoor gemaakt voor de challenge. Helemaal geschikt voor de herfst en lekker met bloemkoolrijst of een koolhydraatarm pureetje van knolselderij, bloemkool of bijvoorbeeld pompoen.

Ik heb het stoofpotje gemaakt met de slowcooker, maar een gewone stoofpan werkt natuurlijk ook gewoon prima.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Daging smoor

  • Bereidingstijd: 6 uur en 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 5.2 g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de daging smoor!


Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 80 g uien
  • 500 g runderriblappen
  • 30 ml soyasaus
  • 20 g bruine suikervervanger
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el natuurazijn
  • 400 g gepelde tomaten uit blik

Bereidingswijze

Kneus het knoflookteentje, snijd de ui in blokjes en de runderriblappen in grove stukken.
Braad de runderriblappen met de uien en knoflook in een pan met boter en voeg na enkele minuten de sojasaus, bruine suikervervanger en alle kruiden toe.
Voeg vervolgens het bouillonblokje, azijn en de tomaten uit blik toe en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Schep het geheel in de slowcooker en stoof de daging smoor ongeveer 6 uur op low.


Notities

Maak een dubbele hoeveelheid zodat je de volgende dag nog een heerlijk maaltje kunt nuttigen!

Bestel mijn boek voor meer exclusieve recepten:

2 Comments

  1. Dankjewel, ik was al benieuwd wat het zou worden.

    Liefs Corrie

  2. Debbie Broersma

    As we speak zit het in de slowcooker ik ben zo benieuwd naar de smaak het ruikt in ieder geval heerlijk

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.