Deze daging smoor is heerlijk met rijst van broccoli of bloemkool (in een handomdraai gemaakt met deze veggie ricer!) of een koolhydraatarm pureetje van knolselderij, bloemkool of bijvoorbeeld pompoen.
Ik heb het stoofpotje gemaakt met de slowcooker, maar een gewone stoofpan werkt natuurlijk ook gewoon prima.
Klik hier voor meer stoof recepten!
Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintDaging smoor
- Bereidingstijd: 6 uur en 30 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 5.2 g khd per persoon
Omschrijving
Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de daging smoor!
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 80 g uien
- 500 g runderriblappen
- 30 ml soyasaus
- 20 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- snufje peper
- snufje zout
- 1 runderbouillonblokje
- 1 el natuurazijn
- 400 g gepelde tomaten uit blik
Bereidingswijze
Kneus het knoflookteentje, snijd de ui in blokjes en de runderriblappen in grove stukken.
Braad de runderriblappen met de uien en knoflook in een pan met boter en voeg na enkele minuten de sojasaus, bruine suikervervanger en alle kruiden toe.
Voeg vervolgens het bouillonblokje, azijn en de tomaten uit blik toe en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Schep het geheel in de slowcooker en stoof de daging smoor ongeveer 6 uur op low.
Notities
Maak een dubbele hoeveelheid zodat je de volgende dag nog een heerlijk maaltje kunt nuttigen!
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Dankjewel, ik was al benieuwd wat het zou worden.
Liefs Corrie
As we speak zit het in de slowcooker ik ben zo benieuwd naar de smaak het ruikt in ieder geval heerlijk