Daging smoor

Deze daging smoor is heerlijk met rijst van broccoli of bloemkool (in een handomdraai gemaakt met deze veggie ricer!) of een koolhydraatarm pureetje van knolselderij, bloemkool of bijvoorbeeld pompoen.

Ik heb het stoofpotje gemaakt met de slowcooker, maar een gewone stoofpan werkt natuurlijk ook gewoon prima.

Klik hier voor meer stoof recepten!

Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Daging smoor

  • Bereidingstijd: 6 uur en 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 5.2 g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de daging smoor!


Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 80 g uien
  • 500 g runderriblappen
  • 30 ml soyasaus
  • 20 g bruine suikervervanger (klik hier)
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el natuurazijn
  • 400 g gepelde tomaten uit blik

Bereidingswijze

Kneus het knoflookteentje, snijd de ui in blokjes en de runderriblappen in grove stukken.
Braad de runderriblappen met de uien en knoflook in een pan met boter en voeg na enkele minuten de sojasaus, bruine suikervervanger en alle kruiden toe.
Voeg vervolgens het bouillonblokje, azijn en de tomaten uit blik toe en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Schep het geheel in de slowcooker en stoof de daging smoor ongeveer 6 uur op low.


Notities

Maak een dubbele hoeveelheid zodat je de volgende dag nog een heerlijk maaltje kunt nuttigen!

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

12 Comments

  1. Avatar foto
    Carla Smit-Offringa

    Hallo Oanh, in je recept braad je de riblappen eerst, maar kun je ook alles gewoon gelijk in de slowcooker doen? Eerst twee uur high en dan 6 uur low?

  2. Avatar foto

    Dankjewel, ik was al benieuwd wat het zou worden.

    Liefs Corrie

  3. Avatar foto

    Hmmmm dit klinkt heeeeeerlijk!!!
    Ik ga het in het wknd meteen uitproberen!!!
    Dankjewel

  4. Avatar foto

    Ziet er heerlijk uit!
    Moet ik met een gewone stoofpan ook de 6 uur aanhouden? En heb je nog tips voor niet te droog vlees? Dat gebeurt mij helaas vaak met stoofpotjes.

  5. Avatar foto

    Het ruikt al lekker, maar moet er niet wat water bij?
    Groeten
    Joke

  6. Avatar foto

    Dank je wel, wat is dit lekker! Gisteren gemaakt en vandaag gegeten met geroosterde pompoenblokjes en doperwtjes. Dit ga ik vaker maken!

    groeten
    Joke

  7. Avatar foto
    Debbie Broersma

    As we speak zit het in de slowcooker ik ben zo benieuwd naar de smaak het ruikt in ieder geval heerlijk

  8. Avatar foto

    Kun je de sucrin gold ook door iets anders vervangen? Ik heb het nu niet in huis en de rest wel…

  9. Avatar foto
    Kathy groenewoud

    Ik heb het al een keer gemaakt, het was heerlijk. Nu wil ik het in een multi cooker maken, maar weet niet hoelang het op slowcooken of op hoge druk moet zetten

  10. Avatar foto

    Bedankt voor dit heerlijke recept.
    Ik heb het al een aantal keer gemaakt en is het favoriete recept, maar dan in de multipan op hoge druk, dan is het in een half uur klaar. Heerlijk.

  11. Avatar foto

    Als je geen slowcooker hebt, hoelang moet dit dan sudderen in een pan?

  12. Avatar foto

    Hoi, welke soyasaus gebruik je? Ga hem zeker maken! Ga het dan in de instant pot proberen

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.