Daging smoor

Ik heb heerlijke daging smoor gemaakt voor de challenge. Helemaal geschikt voor de herfst en lekker met bloemkoolrijst of een koolhydraatarm pureetje van knolselderij, bloemkool of bijvoorbeeld pompoen.

Ik heb het stoofpotje gemaakt met de slowcooker, maar een gewone stoofpan werkt natuurlijk ook gewoon prima šŸ™‚

Hier komt het recept:

Ingrediƫnten 4 personen

 5.2 g khd per persoon

  • 1 teentje knoflook
  • 80 g uien
  • 500 g runderriblappen
  • 30 ml zoete soyasaus
  • 20 g sukrin gold
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el natuurazijn
  • 400 g gepelde tomaten uit blik

Bereidingswijze:

Kneus het knoflookteentje, snijd de ui in blokjes en de runderriblappen in grove stukken.
Braad de runderriblappen met de uien en knoflook en voeg de sojasaus, sukrin gold en alle kruiden toe.
Voeg vervolgens het bouillonblokje, azijn en de tomaten uit blik toe en laat de daging smoor ongeveer 6 uur op low stoven.

Geniet! X

2 Comments

  1. Dankjewel, ik was al benieuwd wat het zou worden.

    Liefs Corrie

  2. Debbie Broersma

    As we speak zit het in de slowcooker ik ben zo benieuwd naar de smaak het ruikt in ieder geval heerlijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.