Ik heb vandaag genoten van een heerlijke pompoensoep!
Naast pompoen heb ik er een boel andere groenten bij gedaan. Het is een ideale manier om af te komen van left over veggies.
De Cheesepops fungeert als een crispy crouton en geeft een lekkere bite en crunch!
Hier komt het recept!
Ingrediënten 4 personen
- 500 g flespompoen
- 200 g wortelpeterselie
- 150 g bloemkool
- 50 g gele paprika
- 100 g courgette
- 5 tl kerrie masala
- snuf peper
- 2 el kokosolie
- 2 laurierblaadjes
- 1 groentebouillon blokje
- 100 ml kokosmelk
- Garnering:
- Peterselie of koriander
- Cheesepop
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten in gelijke blokjes en verwijder de zaden en pitten van de pompoen.
Bak de pompoenblokjes kort in een soeppan met kokosolie en doe daar de kerrie en peper bij
Doe na enkele minuten de rest van de groenten erbij en doe water bij de pan tot de groenten net onder water staan.
Voeg de laurierblaadjes en het groentebouillon blokje toe en kook de groenten beetgaar.
Haal de pan van het vuur, haal de laurierblaadjes uit de pan en pureer de groenten met de staafmixer.
Doe de laurierblaadjes er weer bij, voeg de kokosmelk toe en laat het nog 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
Schep de soep op en garneer de soep met nog een beetje kokosmelk, koriander of peterselie en de Cheesepops .
Uiteraard kun je allerlei soorten groenten gebruiken met als basis de pompoen 🙂
Geniet!