Krokante, koolhydraatarme en glutenvrije kruidnoten!


Kruidnoten! Je kunt er niet meer omheen, dus gaan we lekker zelf aan de bak! ?
Ze zijn makkelijk, leuk om te maken en natuurlijk koolhydraatarm, glutenvrij én suikervrij!

Laat de sint en zijn pieten maar komen!

Hier komt het recept!

Ingrediënten 50 kruidnoten

0.16khd per kruidnootje

 • 50g gesmolten roomboter
 • 120g amandelmeel
 • 1 eiwit (van een ei)
 • 2 flinke el speculaas/koekkruiden
 • 50g sukrin gold 
 • 1 el ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingrediënten samen. Ik heb 50 bolletjes gedraaid van het mengsel, heb die op een vel bakpapier verdeeld en platgedrukt.
Doe de kruidnoten 15 minuten in de oven en draai daarna de oven uit. Laat de kruidnoten in de oven staan (gewoon met het deurtje dicht) voor 10-15 minuten en haal ze er dan uit. Laat ze 30 minuten afkoelen en “uitdrogen” zodat de kruidnootjes een krokante bite krijgen.

Superleuk om te maken met de kids en lekkerrrrr!

Ook lekker: Smelt stevia smeltchocolade (klik) au bain marie en dip de kruidnoten in de gesmolten chocolade voor chocolade kruidnoten!

Geniet! X

One Comment

 1. Willy van Dijkhuizen

  Dag Oanh,

  ik heb nu twee keer geprobeerd de pepernoten te maken, maar het deeg blijft bij mij veel te dun. Ik kan er geen balletjes van draaien maar heb met behulp van twee theelepels hoopjes gemaakt op de bakplaat. Die natuurlijk in de oven uitliepen. Ik heb nu kleine koekjes, wel lekker maar niet de bedoeling natuurlijk!

  Wat doe ik verkeerd?

  Misschien het volgende: ik heb geen amandelmeel gebruikt maar zelf blanke amandelen gemalen.
  Kan het zijn dat dit mengsel minder vocht opneemt en dat het deeg daarom te dun blijft? En hoe kan ik dit dan verhelpen zodat ik wel pepernoten krijg?

  Ik maal zelf amandelen omdat de pepernoten absoluut glutenvrij moeten zijn (en dus ook niet: “kan sporen van gluten bevatten”) omdat mijn kleindochter een glutenintolerantie (coeliakie) heeft en bij het minste al erg ziek wordt. Ik heb daarom ook nog niet gedurfd om het Konzelmann amandelmeel te bestellen. Ben veel te bang dat ik een pak in huis haal en het vervolgens niet kan gebruiken…..

  Ik hoor graag van je!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.