Kruidnoten

Ik heb vandaag de ochtend gereserveerd voor het maken van speculaas recepten geschikt alvast voor sinterklaas. Deze speculaasbrokken zijn net als deze kruidnoten heerlijk geworden. Ze zijn ook nog eens super leuk om te maken en lekker krokant! De chocolade liefhebbers kunnen chocolade smelten en de kruidnoten door gesmolten chocolade halen voor heerlijke chocolade kruidnoten. Op deze manier kun je lekker koolhydraatarm en glutenvrij genieten van de gezelligheid die sinterklaas in het land brengt.

Je kunt de kruidnoten bakken op deze BPA vrije siliconen bakmat.

Klik hier voor meer speculaas recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kruidnoten

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per portie

Ingrediënten

Optioneel: Koolhydraatarme smeltchocolade (klik)


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van.
Draai kruidnoten van het deeg en bak de kruidnoten ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.

Smelt de chocolade au bain-marie en dip de kruidnoten in de chocolade.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kruidnoten, pepernoten, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, sinterklaas, speculaas,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

4 Comments

  1. Avatar foto
    Willy van Dijkhuizen

    Dag Oanh,

    ik heb nu twee keer geprobeerd de pepernoten te maken, maar het deeg blijft bij mij veel te dun. Ik kan er geen balletjes van draaien maar heb met behulp van twee theelepels hoopjes gemaakt op de bakplaat. Die natuurlijk in de oven uitliepen. Ik heb nu kleine koekjes, wel lekker maar niet de bedoeling natuurlijk!

    Wat doe ik verkeerd?

    Misschien het volgende: ik heb geen amandelmeel gebruikt maar zelf blanke amandelen gemalen.
    Kan het zijn dat dit mengsel minder vocht opneemt en dat het deeg daarom te dun blijft? En hoe kan ik dit dan verhelpen zodat ik wel pepernoten krijg?

    Ik maal zelf amandelen omdat de pepernoten absoluut glutenvrij moeten zijn (en dus ook niet: “kan sporen van gluten bevatten”) omdat mijn kleindochter een glutenintolerantie (coeliakie) heeft en bij het minste al erg ziek wordt. Ik heb daarom ook nog niet gedurfd om het Konzelmann amandelmeel te bestellen. Ben veel te bang dat ik een pak in huis haal en het vervolgens niet kan gebruiken…..

    Ik hoor graag van je!

  2. Avatar foto
    Miranda Langezaal

    Ik heb exact het issue wat Willy heeft. Wat heb je gedaan om ze kunnen rollen? Eerst koelen in vriezer/koelkast? Help!

  3. Avatar foto

    Kruidnoten zijn qua structuur goed gelukt en ruiken lekker. Ze smaken helaas niet naar kruidnoten voor mij. Meer een soort zoete amandelkoekjes.

  4. Avatar foto

    Grote teleurstelling hier. Alles gedaan volgens recept, maar de kruidnoten waren al voor het kwartier zwart. Oventemperatuur bij een volgende poging maar een stuk lager dan…

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.