Wortelpeterselie is een goede vervanger voor aardappels. Je maakt er onder andere de lekkerste rösti mee. Ik heb dit keer een ovenschotel gemaakt met de ingrediënten die ik ook gebruik voor koolhydraatarme rösti’s. Heerlijke comfort food. Met stukjes ham, kaas, uien en kaas. Die combinatie is al helemaal lekker!
Klik hier voor meer heerlijke ovenschotels!
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintRösti ovenschotel
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 7.8 g khd per portie
Ingrediënten
- 100 g broccoli
- 150 g wortelpeterselie
- 75 g uien
- snufje zout
- snufje peper
- 1 afgestreken el paprikapoeder
- 100 g champignons
- 150 g ham
- 75 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Kook de broccoli beetgaar en zet het apart.
Rasp de wortelpeterselie en snijd de ui in ringen.
Bak de wortelpeterselie met de uien in een pan met een scheutje olie en voeg naar smaal peper en zout toe.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de ham in stukjes, voeg het bij de rest in de pan en bak het enkele minuten totdat de wortelpeterselie wat zachter is geworden.
Schep het geheel met de broccoli in een ovenschaal en verdeel de kaas over het gerecht.
Bak het 20a25 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is gebakken.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rösti, ovenschotel
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Goedemorgen,
Een vraagje: wat is wortelpeterselie, …. geraspte worteltjes ?
Eindelijk wortelpeterselie te pakken gekregen door het te bestellen bij de groentenboer… Dit als eerste recept hiermee gemaakt… Heerlijk! Zelfs mn zoon die bijna niks lekker vindt, schepte voor een 2e keer op!
Net andere rösti als lunch op! Veel lekkerder dan ik dacht!
Ik ga deze ovenschotel zeker nog maken!