Ik heb deze overheerlijke koekjes gebakken vandaag! Ze doen me denken aan de lente door de vrolijke kleurtjes. Het zijn heerlijke zachte cakejes geworden met een glazuurtje met daarbovenop vrolijke chocosmiles en koolhydraatarme witte chocolade uit mijn winkeltje!
Meer heerlijke baksel recepten vind je hier.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Cakejes met glazuur
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 85 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 2 eieren
- 25 g gesmolten roomboter
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
Glazuur:
- 3 el water
- poedersuikervervanger (klik)
- chocosmiles smarties (klik)
- Koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- optioneel: Rode kleurstof/bietensap
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten (behalve die van het glazuur) tot een egaal mengsel en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen het glazuur door 3 el water te mengen met poedersuiker vervanger net zolang tot je een mooie glazuur structuur. Als het te waterig doe voeg je meer poedersuiker vervanger toe.
Versier de cakejes met het glazuur zodra de cakejes zijn afgekoeld en leg er geschaafde witte chocolade bij of vrolijke chocosmiles .
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, cake, cakejes, glazuur, gebak, koek
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Kan je het eiwitpoeder ook met iets anders vervangen?