Vandaag heb ik twee overheerlijke Indische gerechten gemaakt voor de Wednesday Challenge!
Ik ben begonnen met een Indische stoof (klik hier) en heb tijdens het pruttelen deze super lekkere Sajur Lodeh gemaakt! Hij is super smaakvol en mega makkelijk om te maken. Gecombineerd met de Indische stoof, de nasi (klik)of bami (bami) van de website of mijn boek, kan je nu best een leuk rijsttafeltje op tafel toveren!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSajur Lodeh
- Bereidingstijd: 3 uur en 15 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 9 g khd per portie
Omschrijving
Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de Sajur Lodeh!
Ingrediënten
- 200 g bloemkool
- 150 g kousenband
- 100 g Chinese kool
- 100 g rode paprika
- 3 el kokosolie
- 50 g ui
- 2 tl sambal
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl laospoeder
- 1 tl trassi
- 1 runder bouillonblokje
- 200 ml kokosmelk
- water
- 250 g tahoe
- 140 uitgelekte bamboescheuten (ik heb een blikje gebruikt)
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes, de uien, Chinese kool en paprika in repen en verwijder de uiteindes van de kousenband.
Verwarm de kokosolie in de stoofpot en doe de sambal, gekneusde knoflooktenen, laurierblaadjes, droge kruiden, trassi en het bouillonblokje erbij en fruit het zodat de aroma’s vrij komen.
Doe de bloemkoolroosjes, kool, paprika en de kousenband erbij kook het enkele minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe en water totdat alles net onder water staat en breng het aan de kook.
Snijd ondertussen de tahoe in blokjes en laat de bamboescheuten uitlekken.
Draai het vuur zacht en voeg de tahoe en bamboe toe.
Laat het tot slot ongeveer 1 uurtje stoven.
Notities
Je kan het ook in de slowcooker maken! Doe het dan ongeveer 2 a 3 uurtjes op low!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sajur, lodeh, indisch, indische, indonesisch, diner, rijsttafel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!