Indische stoof!

En dan is hier een Indische stoof!! Deze week is het wat later geworden omdat deze heerlijkheid heel wat uren heeft gesudderd in de slowcooker. Deze is uiteraard ook gewoon te maken in een stoofpan. Gecombineerd met sajur lodeh, de nasi (klik) of bami (bami) van de website of mijn boek is het verrukkelijk!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indische stoof!

  • Bereidingstijd: 6 uur en 15 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 5g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de Indische stoof!


Ingrediënten

  • 700 g runderlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g uien
  • 100 g rode paprika
  • peper
  • 2 el azijn
  • 3 el sojasaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl sambal
  • snufje chiliflakes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 200 ml romige kokosmelk

Bereidingswijze

Snijd de runderlappen in grove stukken en leg het in de slowcooker.
Kneus de knoflooktenen en snijd de ui in grove blokjes.
Voeg het samen met de rest van de ingrediënten bij de runderlappen en stel de slowcooker 2 uur in op high en daarna 4 uur op slow.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, indisch, indische, stoof, stoofpot, slowcooker,

2 Comments

  1. Vanochtend vroeg aangezet. Het huis rook heerlijk toen ik thuis kwam. Net gegeten. Was heerlijk.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.