En dan is hier een Indische stoof!! Deze week is het wat later geworden omdat deze heerlijkheid heel wat uren heeft gesudderd in de slowcooker. Deze is uiteraard ook gewoon te maken in een stoofpan. Gecombineerd met sajur lodeh, de nasi (klik) of bami (bami) van de website of mijn boek is het verrukkelijk!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintIndische stoof!
- Bereidingstijd: 6 uur en 15 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 5g khd per persoon
Omschrijving
Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de Indische stoof!
Ingrediënten
- 700 g runderlappen
- 2 teentjes knoflook
- 50 g uien
- 100 g rode paprika
- peper
- 2 el azijn
- 3 el sojasaus
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl sambal
- snufje chiliflakes
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 200 ml romige kokosmelk
Bereidingswijze
Snijd de runderlappen in grove stukken en leg het in de slowcooker.
Kneus de knoflooktenen en snijd de ui in grove blokjes.
Voeg het samen met de rest van de ingrediënten bij de runderlappen en stel de slowcooker 2 uur in op high en daarna 4 uur op slow.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, indisch, indische, stoof, stoofpot, slowcooker,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Vanochtend vroeg aangezet. Het huis rook heerlijk toen ik thuis kwam. Net gegeten. Was heerlijk.
Ahh super leuk om te lezen Alet! 🥰
Met kerst een slowcooker gekregen en net voorbereidingen getroffen. Morgen deze indischestoof als eerste gerecht uit mijn slowcooker, ben erg benieuwd!