Salade met gekruide kip

Vandaag heb ik genoten van een heerlijke maaltijdsalade met gekruide kip. Tijdens het eten bedacht ik mij dat gebakken stukjes bacon en een gekookt eitje perfect passen bij de salade! Hij is lekker voor de lunch of als fris en licht avondeten.

Klik hier voor meer salade recepten.

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Salade met gekruide kip

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 5,8 g khd

Ingrediënten

  • 1 kippendij
  • snufje Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • snufje paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • 50 g sla
  • 75 g tomaat
  • 75 g komkommer
  • 50 g avocado
  • 15 g oude kaas (of parmezaanse kaas)
  • Optioneel (gebakken bacon, gekookt eitje)

 

Dressing:

  • 1 grote el volle kwark of yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • snufje peper
  • snufje zout
  • olijfolie

 


Bereidingswijze

Snijd de kippendij in reepjes en marineer de kip met de Italiaanse kruiden, peper en paprikapoeder.
Verspreid de sla op een bord. Snijd de tomaat, komkommer, avocado en kaas en verdeel het bij de sla op het bord.
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en breng het eventueel naar smaak met zout en peper.
Bak de kippendijtjes goudbruin en leg het op de salade met daaroverheen de dressing.

Kook er eventueel een eitje bij en bak er bacon bij voor een smakelijke toevoeging!


Sleutelwoorden: salade, maaltijd, maaltijdsalade, kip, gekruide, koolhydraatarm, keto, low carb, caesar,

Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.