Gisteren heb ik deze heerlijke courgette koekjes gemaakt. Wij hebben een overvloed aan courgettes uit de moestuin dus het wordt hier veel in gerechten verwerkt. Ik maak er pastasaus mee, roerbakken, het gaat door soepjes, stoofpotjes, de courgette gebruik ik bijna bij elke warme maaltijd!
Klik hier voor meer recepten met courgette. De courgette brownies zijn ook heerlijk!
Je kunt de courgette koekjes bakken met deze BPA-vrije bakmat.
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
Courgette koekjes!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 16 stuks
- Aantal koolhydraten: 1,3 g khd per stuk
Ingrediënten
- 375 g courgette
- 2 eieren
- 75 g geraspte kaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
- snufje knoflookpoeder
- snufje uienpoeder
- snufje peper
- snufje zout
- 10 g tomatenpuree
- 50 g amandelmeel (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Rasp de courgette, knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette met behulp van bijvoorbeeld een theedoek en meng het met de rest van de ingredienten.
Maak 16 bolletjes van het mengsel en bak de courgette 20 tot 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, courgette, koekjes, groente, burgers,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?
Zou je dit ook in een wafel ijzer kunnen maken?
Als ik 375 gram uitknijp houd ik maar 100 gram over.
Is dat niet veel te weinig?