Ik heb vandaag genoten van deze overheerlijke frisse salade! Lekker als lunch en perfect in combinatie met een soepje of een maaltijd.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSalade met spekjes en parmezaanse kaas!
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 5.5 g khd per portie
Ingrediënten
- 125 g spekblokjes
- 150 g gemengde sla (tip van flip, neem romana sla voor een knapperige sensatie!)
- 100 g tommies snoeptomaten
- 100 g tommies snoepkomkommertjes
- 50 g blauwe bessen
- 40 g parmezaanse kaas
Dressing:
- 25 g mayonaise
- 50 g Griekse yoghurt
- 5 g mosterd
- snufje knoflookpoeder
- snufje paprikapoeder
- snufje peper
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes knapperig in een pan.
Was ondertussen de groenten en snijd de tomaten, komkommertjes in stukjes en de parmezaanse kaas in dunne plakjes.
Doe de besjes erbij en hussel alles door elkaar.
Meng de ingrediënten van de dressing tot een egaal mengsel en sprenkel het over de salade.
Verdeel de spekblokjes over de salade en geniet!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, salade, maaltijd, spek, spekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!