Ik heb deze challenge gekozen om Chipolatapudding te maken! Het is zo’n lekker toetje voor na het eten of gewoon om tussendoor op te smikkelen! Er gaan o.a. bitterkoekjes in en allerlei ander lekkers.
Ik heb er ook stroopvervanger bij gedaan omdat ik daar trek in had en rozijnen. De bigarreaux heb ik maar achterwege gelaten i.v.m. het hoge aantal khd. Je kan natuurlijk ook rood fruit gebruiken.
Als je wat strenger koolhydraatarm eet kan je de rozijnen eventueel weglaten. Ook dan is deze pudding om te smullen!
Vind hier nog meer pudding recepten.
Ik heb de pudding gemaakt met deze bakvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme chipolatapudding
- Bereidingstijd: 4,5 uur
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per persoon (exclusief de bessen en bigarreaux)
Ingrediënten
- 200 ml ongezoete amandelmelk (of kokos, of soya, wat je lekker vindt)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 2 eidooiers
- 25 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 gelatineblaadjes
- 150 ml slagroom
- 50 g bitterkoekjes (klik)
- klein scheutje maraquin
- 10 g rozijnen (optioneel ivm hoge aantal khd)
- optioneel: 25 g blauwe bessen
- optioneel: stroopvervanger (klik)
- optioneel: bigarreaux (veel koolhydraten)
Bereidingswijze
Maak de bitterkoekjes volgens het recept (klik hier)
Verwarm de melk met vanille in een pannetje.
Mix ondertussen de eidooiers met de bruine suikervervanger luchtig en romig.
Week daarna de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
Klop vervolgens de slagroom stijf. (roer af en toe in het pannetje melk)
Snijd dan de bitterkoekjes in kleine stukjes en giet er eventueel een scheutje marasquin over.
Giet een beetje melk bij de eidooier en roer het tot een egaal mengsel.
Giet vervolgens de eidooiers bij de melk in het pannetje en roer het op een laag vuurtje totdat het goed gebonden is. (tot het een beetje een vla structuurtje heeft)
Haal daarna de gelatineblaadjes uit het water en roer het bij de melk in de pan totdat de blaadjes zijn opgelost en giet het daarna bij de slagroom in de schaal.
Doe de bitterkoekjes, rozijnen en bessen erbij en roer het tot een egaal mengsel.
Giet het geheel in de puddingvorm en laat het minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Chipolatapudding, pudding, bitterkoek, bitterkoekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Kan ik deze pudding ook in de vriezer bewaren.