Maar vandaag heb ik voor jullie een klassiek pannenkoekenrecept met de overheerlijke salty caramelsaus die eigenlijk niet zelf na te maken is. Door het sausje en de combinatie met deze luchtige pannenkoeken lijkt net of je een gebakje eet!
Klik hier voor meer pannenkoekenmaker recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintVanille salty caramel pannenkoeken!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 3.2 g per stuk
Ingrediënten
- 1 ei
- 50 g roomkaas
- 35 ml ongezoete amandelmelk
- 75 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 15 g erythritol (klik)
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- garnering: salty caramel saus (klik) & poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Doe in beide vormen een beetje kokosolie of spray het in met olijfolie.
Mix het ei luchtig met de roomkaas en melk en meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over beide vormpjes en bak de pannenkoeken ongeveer 5 minuten in het apparaat.
Garneer de pannenkoeken met de salty karamelsaus en eventueel met poedersuikervervanger.
Notities
Je kunt de pannenkoeken ook in de oven maken. Bak de pannenkoeken dan bijvoorbeeld in deze bakvorm voor 25 minuten op 160c!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, caramel, karamel, pannenkoek, pannenkoekenmaker,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Mag je de Sukrin ook vervangen door vloeibare stevia van bijv Kruidvat?
Waardoor kan de roomkaas vervangen worden?
Heb de pannenkoekenmaker vanmiddag binnen gekregen en natuurlijk meteen gebruik van gemaakt. De pannenkoeken waren heerlijk. Dat zal vanaf nu vaker op het menu staan.
Jaaa superleuk om te lezen Angela! ? Fijn dat je ervan hebt genoten!