Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes

Ik heb gisteren deze perfecte hamburgerbroodjes gemaakt zodat ik vandaag het weekend kan inluiden met échte hamburgers op een écht koolhydraatarm hamburgerbroodje! Ik kreeg bij het zien van deze hamburgerbroodjes bakvorm namelijk instant trek in een goeie hamburger en wat zijn ze goed gelukt! Ze zijn niet te compact, niet te zwaar, wat luchtig en heerlijk gekruid! Met deze sausjes en dit recept kan je ultiem koolhydraatarm genieten van een hamburger speciaal. Ideaal voor het aankomend weekend dacht ik zo!

Ik heb ze nog even gegrild voor een extra lekker effect en daarna belegd met alles wat ik er lekker bij vind.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 4 hamburger broodjes

3.35 khd per broodje

  • 150 g amandelmeel
  • 10 g psylliumvezels
  • 2 eieren
  • 100 g volle kwark
  • snufje Italiaanse kruiden
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje paprikapoeder
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • snufje zout
  • 1 tl sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Meng het amandelmeel met de psylliumvezels, eieren, kwark, kruiden en voeg als laatst de gist toe.
Verwarm de melk in een pannetje maar breng het niet aan de kook.
Voeg vervolgens de melk bij het amandelmeelmengsel en laat het deeg minimaal 45 minuten rusten op een warme plek afgedekt door een natte theedoek. (of in de oven op 50c.)
Verdeel 4 hamburger bakvormpjes met het mengsel, strooi er sesamzaadjes over en bak de broodjes 30a35 minuten op 160c.

Laat ze even afkoelen, snijd ze horizontaal doormidden en beleg de hamburgerbroodjes met een hamburger, rucola, tomaat, gebakken uitjes, komkommer, augurkje, suikervrije curry, suikervrije mayonaise of suikervrije ketchup!

Geniet! X

1 Reactie

  1. Vraagje, je gebruikt gewone melk in deze broodjes?
    Dat gebruik je toch niet in koolhydraadarm ?
    Gr.Ria

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*