“spaghetti carbonara”

De asperges liggen weer volop in de schappen. Super fijn, want laat ik nou nèt van asperges houden! Je kunt er allerlei lekkers mee maken. Soepjes, salades, pasta’s, snacks. Klik hier voor meer asperge inspiratie!

Net als courgette, komkommer en wortel, kun je ook de asperge gebruiken als pasta vervanger. Rasp de asperge met een dunschiller en there you go!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

“spaghetti carbonara”

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 11.5 g khd per persoon

Omschrijving

Wil je dit gerecht maken buiten het asperge seizoen? Gebruik dan bijvoorbeeld courgette spaghetti geraspt met deze spirelli, deze koolhydraatarme spaghetti of spaghetti/tagliatelle van bijvoorbeeld koolraap! 


Ingrediënten

  • 125 g spekblokjes
  • 200 ml slagroom
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 500 g asperges
  • peper
  • 50 g tommies snoeptomaten

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in een pan totdat ze goudbruin zijn geworden.
Voeg de slagroom toe en rasp de kaas erbij en laat de saus koken zodat het kan indikken.
Snijd 1 cm van het kontje van de asperge af en maak dunne reepjes met een dunschiller.
Voeg de laatste minuut de geschilde asperges toe.
Schep het op een bord, snijd de tommies doormidden en verdeel het samen met nog wat geraspte parmezaan over de pasta.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pasta, asperge, asperges, carconara,

2 Comments

  1. Lijkt me heerlijk, maar moeten de asperges niet gekookt worden?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.