De chocolade letters, taai taai poppen, pepernoten en all the andere sinterklaas liggen al een tijdje in de schappen. Hier ruikt het ook al helemaal naar sinterklaas door deze super lekkere speculaas sinterklaas muffins! Ze zijn makkelijk om te maken en je geeft een eenvoudig een eigen draai aan. Varieer bijvoorbeeld met koekkruiden en cacao in plaats van kaneel!
Klik hier voor sinterklaas recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Speculaas muffins!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 2.3 g khd per muffin
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 125 g amandelmeel (klik)
- 25g gesmolten roomboter
- 75g Griekse yoghurt
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 30g bruine suikervervanger (klik)
- 2 el speculaas/koekkruiden of kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten tot een egaal beslag.
Verdeel het mengsel over 6 muffinsvormpjes en bak de muffins 25 tot 30 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, muffins, speculaas, sinterklaas
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Oanh, waarom jouw voorkeur voor wijsteenpoeder?
Kan het ook met bakpoeder en zo ja is het dan 1op1?
Van de week deze muffins gemaakt.
Recept op zich verdubbeld.
Alleen “slechts” 200 gram amandelmeel gebruikt & ze waren heerlijk.
Kreeg er 16 muffins uit. Heb gewone bakpoeder gebruikt.
En vloeibare zoetstof van natrena.
Ook dochterlief en manlief hebben ze goed gekeurd. 😉
Hoi Oahn, ik heb geen wijsteenbakpoeder in huis,mag ik het vervangen door gewone bakpoeder,en sukrin heb ik ook niet,mag dat vervangen worden door zoetstof van kruidvat?
Ja dat kan hoor!! ?