Deze week heb ik gekozen voor een herfst gerechtje aangezien het net herfst lijkt buiten! Het is heerlijk romig, vullend, smaakvol, bevat boordevol groenten en is super makkelijk om te maken! Dit is een vegetarische versie, maar als je het lekker vind om er toch vlees bij te eten zijn gebakken spekreepjes er heerlijk bij. Het gerecht is koolhydraatbeperkt omdat hij toch iets meer koolhydraten bevat en het gerecht bedoeld is voor 2 personen. Maar als je bijvoorbeeld het met meerdere mensen deelt en als bijgerecht eet met bijvoorbeeld een soepje of salade kan hij prima door als een koolhydraatarm bijgerecht!
Klik hier voor meer ovenschotel recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSpruitjes uit de oven! (koolhydraatbeperkt)
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 20 g khd
Ingrediënten
- 400 g spruiten
- 200 g knolselderij
- 25 g uien
- 100 g kastanjechampignons
- 2 el kokosolie
- 125 g creme fraiche
- 2 tl mosterd
- snuf oregano/Italiaanse kruiden
- snuf nootmuskaat
- snuf peper
- 75 g geraspte kaa
Bereidingswijze
Snijd de steeltjes van de spruiten en schil de knolselderij.
Snijd de knolselderij in blokjes en kook beide groenten beetgaar in een pan met water.
Verwarm de oven ondertussen voor op 160c.
Snijd de ui en champignons in blokjes en fruit de ui en champignons in een pan met kokosolie.
Voeg na enkele minuten de crème fraiche, mosterd, oregano, nootmuskaat en peper toe.
Schep het geheel na enkele minuten in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas over het geheel.
Bak het tot slot 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, spruiten, spruitjes, oven, ovenschotel
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!