Een van de verzoekjes van de wednesday challenge was deze super makkelijk maar super smaakvolle Seroendeng! Seroendeng is een kruidig Indonesisch bijgerecht gemaakt geroosterde kokos, smaakvolle pasta en pinda’s. Seroendeng kan zowel hartig als zoetig gegeten worden. Strooi bijvoorbeeld eens wat seroendeng bij de Indonesische Rendang uit mijn rode boek of strooi wat Seroendeng over deze koolhydraatarme Lemper!
Het is super eenvoudig om te maken. Het bevat misschien meer koolhydraten dan je gewend bent, maar als je kijkt naar de hoeveelheid die je over het gerecht strooit, valt het weer reuze mee.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSeroendeng!
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 200 gram
- Aantal koolhydraten: 11 g khd per 100 gram
Ingrediënten
- 30 g ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemalen laos
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl gemalen gemberpoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 2 tl tamarindepasta
- 1 tl trassie
- (optioneel: erythritol
- 125 geraspte kokos
- 2 limoenblaadjes
- 50 g pinda’s
Bereidingswijze
Maal alle ingrediënten tot een egale pasta in de keukenmachine behalve de zoetmiddel, limoenblaadjes, kokos en pinda’s.
Rooster de geraspte kokos in een pan zonder olie tot het mooi goudbruin is geworden. (blijf roeren want het brand snel aan)
Voeg de pasta en de limoenblaadjes toe aan de geraspte kokos en meng het goed tot een geheel en voeg als laatst de pinda’s toe.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, seroendeng, kokos, indo, indisch, Indonesisch,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hier ben ik wel heel blij mee want tot nu toe kocht ik het altijd omdat ik geen goed recept had hiervan. Dankjewel voor het delen van dit recept.
Fijn dat je er blij mee bent! 🤗
Hoelang kan je dit bewaren, of is het een portie voor bij 1 maaltijd?
Je kan dit in bijvoorbeeld een weckpotje zeker wel een aantal weken bewaren hoor! Het is voor meerdere porties, denk voor 6 ongeveer 🤗