Babi Pangang

Deze babi pangang is heerlijk in combinatie met bloemkoolrijst of broccoli rijst!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Babi Pangang

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd hele portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de babi pangang!


Ingrediënten

Marinade:

  • 400 gram varkenslappen
  • 1 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • scheutje citroensap
  • 1/2 ui
  • knoflookpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • geroosterde sesamzaadjes

Saus:


Bereidingswijze

Snijd het uitje fijn en maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar samen te voegen. Marineer het vlees in de marinade voor (het liefst) minimaal 4 uur of over de nacht.
Maak ondertussen de saus door het uitje te fruiten in olijfolie met de tomatenpuree en daarna de rest van de ingrediënten bij elkaar op te warmen in een pan.
Doe er tot slot xanthaangom bij om het sausje te laten binden.

Bak vervolgens het vlees kort aan beide kanten goudbruin in een pan met olijfolie en snijd het daarna in repen
Giet het sausje over het vlees en klaar is de babi pangang!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, babi, pangang, chinees,

10 Comments

  1. mmm lijkt me heerlijk in het weekend ga ik dit maken kan ik ook kip hiervoor gebruiken

  2. Wat is arrowroot?

  3. Heb je de varkenslappen laten sudderen of zijn ze ook heel gaar na kort aanbraden zoals ik lees? Lijkt het op een soort suddervlees met draadjes? Ben benieuwd 🙂 leuke site! Ik ga je boek voorbestellen!

    • Kort aanbraden ja! Anders worden ze wat taai vrees ik ☺️

      En leuk Chantal! Ik kan niet wachten tot het boek er is ?

  4. Hoi,
    Zou je ook een lekkere tjap tjoy willen maken ? De groente is geen probleem, maar ik krijg de saus niet goed. En eet het zo graag. Heerlijk met garnalen, kip, beef etc

    Ik hoop dat dit een nieuwe challange wordt 😉

    Groetjes, Manon

  5. Wat een heerlijk recept. Heb het vandaag voor het eerst gemaakt! Zelfs mijn man die heel kritisch is heeft zitten smullen

  6. Van de week gemaakt en we hebben gesmuld, het was heerlijk

  7. kan iemand mij vertellen waar ik Arrowroot kan kopen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.