Babi Pangang

Deze babi pangang is heerlijk in combinatie met bloemkoolrijst of broccoli rijst!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Babi Pangang

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd hele portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de babi pangang!


Ingrediënten

Marinade:

  • 400 gram varkenslappen
  • 1 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • scheutje citroensap
  • 1/2 ui
  • knoflookpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • geroosterde sesamzaadjes

Saus:


Bereidingswijze

Snijd het uitje fijn en maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar samen te voegen. Marineer het vlees in de marinade voor (het liefst) minimaal 4 uur of over de nacht.
Maak ondertussen de saus door het uitje te fruiten in olijfolie met de tomatenpuree en daarna de rest van de ingrediënten bij elkaar op te warmen in een pan.
Doe er tot slot xanthaangom bij om het sausje te laten binden.

Bak vervolgens het vlees kort aan beide kanten goudbruin in een pan met olijfolie en snijd het daarna in repen
Giet het sausje over het vlees en klaar is de babi pangang!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, babi, pangang, chinees,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

15 Comments

  1. Avatar foto

    mmm lijkt me heerlijk in het weekend ga ik dit maken kan ik ook kip hiervoor gebruiken

  2. Avatar foto

    Wat is arrowroot?

  3. Avatar foto

    Heb je de varkenslappen laten sudderen of zijn ze ook heel gaar na kort aanbraden zoals ik lees? Lijkt het op een soort suddervlees met draadjes? Ben benieuwd 🙂 leuke site! Ik ga je boek voorbestellen!

    • Avatar foto

      Kort aanbraden ja! Anders worden ze wat taai vrees ik ☺️

      En leuk Chantal! Ik kan niet wachten tot het boek er is ?

  4. Avatar foto

    Hoi,
    Zou je ook een lekkere tjap tjoy willen maken ? De groente is geen probleem, maar ik krijg de saus niet goed. En eet het zo graag. Heerlijk met garnalen, kip, beef etc

    Ik hoop dat dit een nieuwe challange wordt 😉

    Groetjes, Manon

  5. Avatar foto

    Wat een heerlijk recept. Heb het vandaag voor het eerst gemaakt! Zelfs mijn man die heel kritisch is heeft zitten smullen

  6. Avatar foto

    Van de week gemaakt en we hebben gesmuld, het was heerlijk

  7. Avatar foto

    Er is bij dHoogvliet tomatenpuree van 9,5 kh per 100gr. ( Victoria )
    Gr. Sylvia

  8. Avatar foto

    kan iemand mij vertellen waar ik Arrowroot kan kopen

  9. Avatar foto

    Vandaag de babi pangang gemaakt , met speklappen in wat grotere stukjes , echt heerlijk ! De stevia kristalsuiker had ik vervangen voor Sukrin gold

  10. Avatar foto

    Zo hé, ik had al zo lang zin in Chinees en deze was heerlijk! Gemaakt met schouderkarbonades voor dat extra beetje vet aan het vlees. Even het bot eraf, marineren en bakken maar. Samen met bloemkoolrijst, was smullen.

  11. Avatar foto
    Fonny Martens

    Geweldig recept
    Maar weet je hoe je het nog echtere smaak krijgt ( van het vlees)
    De procureur koken in soya 1,5 kg
    Bouillonblokjes
    Anijsster
    Dit 1,5 koken
    Dan aflaten koelen
    Dan in schijven snijden
    En in de zonnebloem olie bakken
    En dan jouw recept van de saus
    De echte zit boordevol suikers.
    Bedankt

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.