Deze koeken zijn werkelijk waar verrukkelijk! Heerlijke zachte cakejes met een topping van chocolade. Heerlijk in combinatie met een lekker kopje koffie of thee. Je kunt ook eenvoudig glacé koeken maken. Vervang de chocolade dan met rood glazuur door deze poedersuikervervanger te vervangen met rode kleurstof of sap van bijvoorbeeld rode bieten.
Ze zijn leuk om te maken en te versieren! Hoe leuk is het bijvoorbeeld om ze te versieren met deze koolhydraatarme smarties?
Meer heerlijke koek recepten vind je hier!
PrintRoze koeken en Chocolade koeken!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6 koeken
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per koek
Omschrijving
Je kunt de koeken maken met deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 1 ei
- 20 gram roomboter (1 el)
- 25 gram roomkaas
- 30 g amandelmeel (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 el bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 40 gram smelt chocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter samen met de roomkaas en roer het tot een glad mengsel.
Doe er vervolgens de amandelmeel, vanille, bruine suikervervanger, wijnsteenbakpoeder, zout en het eitje erbij.
Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en bak de koeken 20 tot 25 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
Laat de koeken afkoelen en dip ze dan in de gesmolten chocolade.
Leg ze even in de koelkast zodat de chocolade goed kan uitharden.
Notities
Je kunt de koeken maken met deze bakvorm.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, koek, roze, koeken
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Lijkt me super lekker, heb deze meteen opgeslagen! Bedankt ?
Leuk Ineke ?
Als nieuwe Oanh’s site bezoeker heb ik van dit weekend een Oanh themafeest gemaakt: 4 recepten gemaakt. Deze koeken gingen erin als koek. Jammer dat de koolhydraateters in huis ze ook lekker vinden ;P… Het zijn zes kleine koeken geworden maar absoluut de moeite waard!
Wat leuk zeg Danielle! Hartstikke fijn dat de koeken in de smaak zijn gevallen!
Groetjes Oanh
ik lust de chocolade echt niet
kan ik er ook een ander laagje over doen???
Hoi Tonnie! Je kunt ook slagroom of clotted cream van mascarpone maken ?
Groetjes Oanh
deze moet ik geprobeerd hebben van de week, hoop dat de kindjes ze ook lusten probeer ze ook minder koolhydraten te laten nemen 🙂
groetjes
je recepten zijn geweldig heb al veel geprobeerd 🙂 🙂
Ik hoop dat het de kinderen ook mag smaken Yannicke! En bedankt voor je compliment ?
Groetjes Oanh
hoi Oanh,
ik ging op zoek naar het amandelmeel dat jij gebruikte, maar kan dit precies niet vinden op Body & Fitshop. Heb je misschien een linkje?
Ik heb ze al gemaakt en vind ze superlekker! Had zelf nog geen topping en overheerlijk. Alleen wat veel kh naar mijn zin, dus nu die nog minderen en alles wordt top!
Hoi Jessica,
Wat leuk dat de koeken je bevallen!
De amandelmeel van de body en fit hebben ze volgens mij niet meer. Er was ook wat onduidelijkheid gekomen over het aantal khd. Maar de dieetwebshop heeft ook amandelmeel laag in khd. Deze gebruik ik momenteel ook.
https://www.dieetwebshop.nl/amandelmeel-konzelmanns/
Groetjes Oanh
Heerlijk zijn ze en wat een lekkere recepten heb je
Ik heb vandaag de koeken gemaakt. Heb aan de gesmolten chocola een paar gehakte pinda’s toegevoegd voor een extra bite. Wat een heerlijk recept!
Ze waren heerlijk.
Had geen stevia , dus heb kokosbloesemsuiker gebruikt.
Ik redde er alleen maar 4. Anders werden ze wel heel klein.
Had een vraagje als je geen roomkaas mag, waar kan ik dat mee vervangen?
Hoeveel calorien zijn 1.8 khd?
Groetjes
Ik heb ze al verschillende keren gemaakt, ze zijn heerlijk.
Afgelopen weekend heb ik uit tijdgebrek de chocolade alvast door het beslag gemengd. Zo werden het heerlijke chocoladekoeken. Ik denk dat ik de volgende keer chocolade meng door de helft van het beslag om een marmereffect te krijgen.
Ik heb deze koeken al meerdere keren gemaakt met verschillende toppings. Ze zijn heerlijk! Afgelopen weekend heb ik vanwege tijdgebrek de chocola door het beslag geroerd waardoor het heerlijke chocoladekoeken werden. De volgende keer roer ik de chocolade door de helft van het beslag voor een marmereffect.
Hallo vandaag voor het eerst gemaakt volgens recept, maar mijn koeken zijn heel plat gebleven? Waar kan dat aanliggen?
Ze wegen zonder chocola mischien net 18gram
Misschien heb je grotere vormpjes gebruikt?