Wie houdt er nou niet van lasagne? Ik ben er gek op! Je kunt zoveel verschillende lasagna’s maken. Maar vanavond staat deze vegetarische lasagne op tafel.
Klik hier voor meer lasagne gerechten.
PrintVegetarische aubergine Lasagne!
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 8,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 10 stroken aubergine
- 1/4 courgette
- 4 champignons
- 1/2 paprika
- 1/2 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 200 gram tomatensaus
- 1 el roomkaas
- 1 tl sambal
- 1 el kikkoman sojasaus
- snufje oregano
- snufje paprikapoeder
- snufje basilicum
- 1 mozzarella bol
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de ui, selderij, courgette, champignons en paprika in stukjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Doe er oregano, basilicum, sojasaus, sambal, paprikapoeder en peper bij.
Doe vervolgens de tomatensaus en de roomkaas erbij en laat het een paar minuten pruttelen.
Breng het op smaak en doe dan het vuur uit.
Schaaf met een kaasschaaf de aubergines in stroken.
Pak twee kleine ovenschaaltjes maak de volgende lagen:
– tomatensaus
– aubergine stroken
– Parmezaanse kaas
– mozzarella stukjes
– aubergine stroken
– saus
– tot slot verse basilicum blaadjes, mozzarella stukjes, Parmezaanse kaas
Bak de ovenschaaltjes voor 30min in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lasagne, vegetarisch, pasta
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
lekker Oanh.kids komen met pasen en zijn vegetarische,denk erover om deze ook te maken,dank je wel x
Hartstikke leuk idee Carla! ?
Liefs Oanh
In de lagen die je noemt komen de courgette stroken niet voor, waar laat je die dan???
Moet je de courgette nu in stukjes snijden of in stroken???
In stukjes Ineke! ? Maar het kan allebei, dus als je er stroken van wilt maken is dat geen probleem ?
De lasagne is heerlijk alleen is de saus zo dun…hoort dat zo? Mvg Angelique