Ik heb deze heerlijke Ku Lo Kai gemaakt voor de challenge deze week! Heerlijke kip met een smaakvol sausje en groentes.
PrintKu lo kai met bloemkoolrijst
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: –
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 1/4 bloemkool
- 1 kipfilet
- 1/2 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 champignons
- 1 lente ui
- 3 snijbonen
- 1/2 puntpaprika
- 2 el suikervrije ketchup
- 2 el soyasaus
- 1 el bruine suikervervanger
- snufje djahé
- 1/4 tl xanthaangom
- scheutje water
Bereidingswijze
Snijd de rode ui, kipfilet, snijbonen, champignons, paprika in stukjes.
Bak de kipfilet met het rode uitje en fijngesneden knoflookteen.
Blancheer de snijbonen en voeg de snijbonen dan samen met de champignons, paprika, ketchup, bruine suikervervanger, sojasaus, djahé bij de kipfilet.
Doe na een paar minuten een scheutje water bij het geheel en laat het even pruttelen.
Bind het geheel met xanthaangom.
Snijd de lente ui in dunne ringen en doe de lente ui bij de Ku lo kai.
Rasp ondertussen de bloemkool fijn en bak de bloemkool rijst kort in een pan met kokosolie
Schep de bloemkool rijst op met daarbovenop de Ku lo kai.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Dit is ku lo kai, maar in het recept wordt twee x ku lo yuk gezegd, dat is varkensvlees,
Als je het goed wilt doen zou dit aangepast moeten worden.
Maar het is erg lekker