Cha Siu

Ik heb heerlijke Challenge Siu gemaakt voor de challenge deze week! Heerlijk gemarineerd vlees, net als bij de chinees. Maar dan natuurlijk koolhydraatarm!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cha Siu

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten:

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades (of speklappen, buikspek)
  • 2 el soya saus
  • 2 el hoisin saus (heeft wel wat khd, maar je hebt er weinig van nodig. Ik vind het onmisbaar bij cha siu)
  • 1 el bruine suikervervanger
  • snufje zout
  • 1 knoflook teentje fijngesneden
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el suikervrije ketchup (klik)
  • peper
  • snufje kaneel
  • fijngemalen kruidnagel
  • fijngemalen steranijs
  • 2 el olijfolie
  • scheutje bietensap, bietenpoeder voor de rode kleur (of kleurstof)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c.
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed samen.
Marineer de schouderkarbonades in de marinade (het lekkerst is zo lang mogelijk, het liefst een nacht).
Leg de schouderkarbonades in een ovenschaal of een rekje met daaronder een afdruipbak.
Sprenkel er nog wat marinade over en bak de schouderkarbonades af voor 20minuten.
Draai de karbonades om en schep de laatste marinade over de karbonades nogmaals 20 minden op 200c.

Snijd de karbonades in dunne plakjes en strooi er wat geroosterde sesamzaadjes overheen.
Het is ook heerlijk met wat vers gesneden lente ui.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cha, siu, chinees, buikspek

One Comment

  1. Esmeralda van overbeek

    Is het en soya saus en hoisin saus? Of is het of het een of het ander?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.