De vakantie zit er hier op en wat hebben we genoten! Wij hebben veel lekkers gegeten, genoten van fijn gezelschap en ik ben tante geworden van het allermooiste kerst engeltje. Wat blijft het een prachtig wonder, nieuw leven.
Na deze weken had ik ook écht weer behoefte aan een dag in de keuken, heerlijk ongestoord. Ik heb een witbrood gebakken voor de eerste challenge van het nieuwe jaar. Iets met whey (overheerlijke vanille pannenkoeken), witbrood én er staat iets lekkers te pruttelen in de slowcooker. Maar eerst het recept van dit heerlijke brood!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintWitbrood
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 1 g khd per plakje
Omschrijving
Ik heb het brood gebakken met deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 6 eieren
- snufje zout
- 200 g amandelmeel (klik hier)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 75 g gesmolten roomboter
- 75 g Griekse yoghurt
- 1 tl sesamzaad gemengd met maanzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom, zout, Griekse yoghurt en de gesmolten roomboter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het meel mengsel en spatel het tot een homogene massa.
Schep het geheel in de bakvorm, strooi de zaadjes erover en bak het brood 35a45 minuten goudbruin in de oven.
Notities
Het brood kun je eenvoudig in plakjes invriezen.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!