Witbrood

De vakantie zit er hier op en wat hebben we genoten! Wij hebben veel lekkers gegeten, genoten van fijn gezelschap en ik ben tante geworden van het allermooiste kerst engeltje. Wat blijft het een prachtig wonder, nieuw leven.

Na deze weken had ik ook écht weer behoefte aan een dag in de keuken, heerlijk ongestoord. Ik heb een witbrood gebakken voor de eerste challenge van het nieuwe jaar. Iets met whey (overheerlijke vanille pannenkoeken), witbrood én er staat iets lekkers te pruttelen in de slowcooker. Maar eerst het recept van dit heerlijke brood!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witbrood

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 1 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb het brood gebakken met deze bakvorm.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom, zout en de gesmolten roomboter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het meel mengsel en spatel het tot een homogene massa.
Schep het geheel in de bakvorm, strooi de zaadjes erover en bak het brood 35a45 minuten goudbruin in de oven.


Notities

Het brood kun je eenvoudig in plakjes invriezen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.