Koolhydraatarme Apfelstrudel

Ik heb vandaag apfelstrudles gemaakt voor de challenge en ze zijn heerlijk geworden! Het fantastische van dit recept is dat je van alles kan maken met dit deeg. Ik heb er heerlijke appel gebakjes van gemaakt, appel flappen en kaneel vingers. Deze apfelstrudles zijn natuurlijk helemaal compleet met een bolletje ijs. Dat recept komt morgen online!

Hier komt het recept van de apfelstrudles.

(De gekleurde ingrediënten hieronder zijn doorlinks naar mijn winkeltje) 💝

Ingrediënten 4 stuks

 7.5 g khd per stuk

Vulling:

Overig:

Bereidingswijze:
Smelt de mozzarella en de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het amandelmeel, ei, sukrin gold, xanthaangom en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een vel bakpapier.
Leg er nog een vel bakpapier bovenop, rol het deeg plat met behulp van een deegroller net zo dik als bladerdeeg en snijd het deeg in vier rechthoekige stukken.

Verwarm de oven op 160c.

Snijd de appel in stukjes en meng het met de kaneel en Sukrin gold.
Verdeel het appelmengsel over het midden van de stukken en vouw het deeg dicht tot een mooie apfelstudel dicht.
Klop het eitje, smeer het eitje over de apfelstrudel en strooi er sukrin gold over.

Bak de apfelstrudel 20 minuten goudbruin in de oven.

Geniet! X

Appel flappen en appel gebakjes van hetzelfde deeg.
Alleen in een ander vormpje 🙂

One Comment

  1. Meteen gemaakt. Heb nu 4 enorme apfelstrudels🙈. Kan je makkelijk met 2 personen van eten van 1. Appel vervangen door courgette om het koolhydraatarm te maken. Nu vanille ijs maken…jammie! Thnx voor recept!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.