Witlof ham-kaas salade

In samenwerking met het duurzame familiebedrijf Witlof kwekerij LOF heb ik een prachtige wit- en rood witlof ontvangen waarmee ik een aantal heerlijke recepten heb gemaakt om witlof meer onder de aandacht te brengen!

Deze week deel ik een overheerlijke salade met witlof, ham en kaas. Hij is verrukkelijk als bijgerecht, maaltijdsalade of bijvoorbeeld als frisse toevoeging bij een gezellige potluck of barbecue (laat die zomer maar gauw komen! 😉 ) Je kunt er een smaakvolle variatie aan geven door kerriepoeder toe te voegen aan de dressing. Maak de salade wel lekker vers voor het serveren, dan is de witlof heerlijk knapperig!

Klik hier voor meer recepten met witlof.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witlof ham-kaas salade

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Porties: 1 portie
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per portie

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 125 g witlof
  • 40 g ham
  • 40 g kaas
  • 60 g mayonaise
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Verse peterselie
  • Optioneel: snufje kerriepoeder

Bereidingswijze

Kook het eitje 6 minuten in een pannetje met water.
Verwijder, indien gewenst, het stronkje van de witlof, en snijd de witlof in ringen.
Snijd de ham en kaas in blokjes.
Maak de dressing door de mayonaise met peper, zout en vers gesneden peterselie te mengen.
Hussel de witlof met de blokjes ham, kaas en dressing, snijd het eitje in vieren en verdeel het over de salade.
Garneer de salade eventueel met verse peterselie of bieslook.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, witlof, ham, kaas, salade,

Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.