Wortel cakejes

Gisteren heb ik deze verrukkelijke wortel cakejes gemaakt! Heerlijk van smaak en het allerlekkerst met een dot vers geklopte slagroom. Ze zijn super makkelijk om te maken. Het is een kwestie van het beslag in deze pannenkoekenmaker (klik hier)  scheppen en het apparaat de rest van het werk laten doen! De wortel cakejes zijn lekker als ontbijt, lunch en tussendoortje.

De cakejes zijn binnen 10 minuten op tafel getoverd en in plaats van wortel kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld geraspte courgette of gepureerde pompoen.

Meer recepten met de pannenkoekenmaker kun je hier vinden.

Je kunt de pannenkoeken bijvoorbeeld ook bakken in de oven met deze bakvorm op 160c voor ongeveer 25 minuten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wortel cakejes

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 2 stuks
  • Aantal koolhydraten: 3,9 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht naar voren staat.
Doe in beide vormen een beetje olijfolie of boter.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel, verdeel het mengsel over de 2 vormpjes.
Bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten goudbruin.


Notities

In plaats van amandelmeel kun je bijvoorbeeld ook hazelnoten gemalen tot meel.

Sleutelwoorden: broodjes, pannenkoek, cake, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, glutenvrij, lunch, brunch, pannenkoekenmaker,

Heb je mijn ebook makkelijke en toegankelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.