Als tussengerecht van het kerstdiner heb ik een heerlijk frisse zalmtartaar met avocado crème gemaakt. Na de pastinaak-knolselderij soep vind ik het een smakelijke toevoeging hebben die je doet snakken naar het hoofdgerecht. Wederom is dit recept eenvoudig om te maken en kan je het ook van tevoren al voorbereiden en als het moment zich aandient, de bordjes opmaken en serveren.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintZalmtartaar met avocado crème
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie
Ingrediënten
- 350 g zalmfilet
- 2 tl kappertjes
- 100 g avocado
- 25 g creme fraiche
- 5 g sjalot
- snufje peper
- snufje zout
- een grote hand rucola
- 80 g Hollandse garnalen
- 40 g pijnboompitten
Sausje:
- 60 g mayonaise
- snufje peper
- snufje paprikapoeder
- snufje chili flakes
Bereidingswijze
Verwijder (als de zalmfilet een huidje heeft) de huid en snijd de zalmfilet in blokjes.
Snijd de kappertjes fijn en voeg het bij de zalmblokjes.
Pureer vervolgens de avocado met creme fraiche, sjalot, peper en zout met een staafmixer.
Garneer de bordjes met de rucola, leg daar de zalmblokjes op, gevolgd door de avocado creme en Hollandse garnalen.
Rooster daarna de pijnboompitten in een pannetje zonder olie.
Maak ondertussen het sausje door de ingrediënten te mengen en lepel een toefje over de Hollandse garnalen.
Verdeel tot slot de pijnboompitten over de bordjes en leg er eventueel nog een vrolijk tomaatje op.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zalm, creme, avocado, voorgerecht, kerst, diner,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
lekker
Ik gebruikte een ringetje om het netjes te verdelen en neer te zetten
Ja ideaal zo’n ding! ?
Prachtig voorafje, kan het van tevoren gemaakt worden?
Ik zou alles klaarmaken en in de koelkast zetten, maar op het eind pas opmaken! ?