Zalmtartaar met avocado crème

Als tussengerecht van het kerstdiner heb ik een heerlijk frisse zalmtartaar met avocado crème gemaakt. Na de pastinaak-knolselderij soep vind ik het een smakelijke toevoeging hebben die je doet snakken naar het hoofdgerecht. Wederom is dit recept eenvoudig om te maken en kan je het ook van tevoren al voorbereiden en als het moment zich aandient, de bordjes opmaken en serveren.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zalmtartaar met avocado crème

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie

Ingrediënten

  • 350 g zalmfilet
  • 2 tl kappertjes
  • 100 g avocado
  • 25 g creme fraiche
  • 5 g sjalot
  • snufje peper
  • snufje zout
  • een grote hand rucola
  • 80 g Hollandse garnalen
  • 40 g pijnboompitten

Sausje:

  • 60 g mayonaise
  • snufje peper
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chili flakes


Bereidingswijze

Verwijder (als de zalmfilet een huidje heeft) de huid en snijd de zalmfilet in blokjes.
Snijd de kappertjes fijn en voeg het bij de zalmblokjes.
Pureer vervolgens de avocado met creme fraiche, sjalot, peper en zout met een staafmixer.
Garneer de bordjes met de rucola, leg daar de zalmblokjes op, gevolgd door de avocado creme en Hollandse garnalen.
Rooster daarna de pijnboompitten in een pannetje zonder olie.
Maak ondertussen het sausje door de ingrediënten te mengen en lepel een toefje over de Hollandse garnalen.
Verdeel tot slot de pijnboompitten over de bordjes en leg er eventueel nog een vrolijk tomaatje op.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zalm, creme, avocado, voorgerecht, kerst, diner,

4 Comments

  1. Ron Grootegoed

    lekker
    Ik gebruikte een ringetje om het netjes te verdelen en neer te zetten

  2. Yvonne geijsel

    Prachtig voorafje, kan het van tevoren gemaakt worden?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.