Speculaas brokken

Deze speculaas brokken zijn heerlijk krokant en sinterklaas-proof! Ze zijn makkelijk om te maken en ook lekker als taartbodem.

Kijk hier voor meer speculaas recepten!

Je kunt deze bakmat gebruiken om de speculaas brokken te maken.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme speculaas brokken!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.3 g khd per portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediënten

 

Topping:

  • 1/2 el amandelschaafsel
  • eidooier

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van. (bewaar het eidooiertje)
Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog eentje bovenop.
Plet de bol tot ongeveer een dikte van 0,5 cm.
Strooi het amandelschaafsel over de plak en strijk het eidooiertje erover.
Bak de speculaas ongeveer 25 a 30 minuten in de oven.
Verhoog de temperatuur naar 175c en bak de speculaas weer ongeveer 10 minuten goudbruin.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, brokken, sinterklaas, bodem, taartbodem

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram 
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

43 Comments

  1. Avatar foto

    Hallo Oanh,
    Voor de topping,
    Eerst ei en dan strooisel of omgekeerd.
    Gerie

  2. Avatar foto

    Zitten er geen.speculaaskruiden in?

  3. Avatar foto

    Thanks, Oahn. Vandaag als mijn bestelling binnen is kan ik weer aan de slag!

  4. Avatar foto

    Wil m graag maken van t Weekend maar heb de gewone sukrin is de verhouding t zelfde of moet ik meer of minder gebruiken mis nu echt de speculaas brokken 😂😂

  5. Avatar foto

    Dankjewel

    • Avatar foto
      Jenny Floris

      Wow, blij dat ik de opmerkingen las… dacht al een flinke snuf maakt geen speculaassmaak
      1 el is nogal een verschil 😁
      Wellicht recept aanpassen?
      Laat nog weten hoe het is geworden…

  6. Avatar foto

    Erg lekker 😊

  7. Avatar foto

    Wauw, deze is lekker!!! Dank voor het recept!

  8. Avatar foto

    Kan ik in plaats van sucrin+ ook een andere suikervervanger gebruiken?

  9. Avatar foto
    Carina Van Dam

    Ik heb hem net gemaakt, hij is alleen wel echt groot haha, veel meer stukken dan 4 haal ik eruit!! En hij is heerlijk!!!

  10. Avatar foto

    ga hem zeker maken het weekend.😋

  11. Avatar foto
    Corrie Lozeman

    Ik heb hem precies zo gemaakt als het recept en hij kwam zwart uit de oven. Niet te eten. Ben erg teleurgesteld.

  12. Avatar foto

    Ziet er heerlijk uit. Maar vond de koek erg droog. Heb vloeibare stevia gebruikt omdat ik geen sukrin+ in huis had. Kan het daar aan liggen?

  13. Avatar foto
    Gerba de Blieck

    oohh heerlijk en eenvoudig recept, ik eet sinds 11 weken koolhydraatarm en probeer zo mijn diabetes om te keren, best nog wel lastig, maar zet door.
    ben stapel op speclaas, ook op gevulde speculaas, heb je daar ook een mooi recept voor??

  14. Avatar foto

    Vandaag voor de 3e keer dit gemaakt enkels gaat er steeds mis na 35 minuten op 150 randen al verbrand en na nog een kwartier 180 halve koek verbrand en smaak speculaas ver te zoeken
    Wat gaat hier mis of wat kan ik anders doen hij is 1 keer redelijk gelukt maar toen bleef hij heel zacht help me want ben dol op speculaas

  15. Avatar foto

    Wat mij opviel is dat de plak speculaas na het bakken in een boterbadje lag. Is dat normaal en zo ja, gewoon zo laten tot ‘ie afgekoeld is ?

  16. Avatar foto

    180 is echt te heet. De randen verbranden heel snel. Als je het ruikt is het te laat.

  17. Avatar foto

    . De randen verbranden heel snel., dus niet teveel ophogen in temp.

  18. Avatar foto

    Hoi, lijkt me heerlijk! kan het ook met steviala kristal sweet? Is dat dezelfde verhouding?

  19. Avatar foto

    Mijn tweeling van 9 heeft ze gisteren gemaakt. Makkelijk, heerlijk krokant, snel klaar en superlekker😋 wij hebben wel erythiol gebruikt (60g). Bedankt voor het fijne recept!

    • Avatar foto

      Bij het bakken rook het heerlijk, kon niet wachten om te proeven, wat viel dat tegen, niet knapperig ( was wel goed afgekoeld) droog en smakeloos terwijl er toch echt 1,5 eetlepel koekkruiden in ging

  20. Avatar foto

    Super lekker! Ik gebruikte 40 gram erythol. En wat zaadjes en pitjes bovenop 🙂

  21. Avatar foto

    Hoeveel heb je nodig als je sukrin vervang na vloeibare natrena?

  22. Avatar foto

    Bak je de speculaas met bakpapier onderzijde ??

  23. Avatar foto

    Hoi Oahn, na jou prachtige foto op FB vandaag maar meteen begonnen…..
    Hete lucht oven op 145 graden en 30 min gebakken…..de randen zwart en dus de laatste 15 min. Is hij er niet meer verder erin geweest op 180 graden 🤨
    …. iets meer dan een halve cm. is deze geworden weet jij hoe dit kan??

  24. Avatar foto

    Vanmorgen gemaakt. Alles volgens recept gedaan maar het blijft taai. Wat heb ik fout gedaan?

  25. Avatar foto

    Hallo, denk je dat ik ze ook in kan vriezen?

  26. Avatar foto
    Hermien Schilstra

    Goedemorgen
    Ik vind de printversie van de recepten qua kleur niet duidelijk meer. De tekst van het recept wordt erg licht grijs.

  27. Avatar foto

    ik heb het recept gevolgd, maar ik krijg de koek niet krokant. Wat doe ik verkeerd?

  28. Avatar foto

    Kan ik de 1/4 tl xanthaangom vervangen door iets anders of misschien weglaten?? Heb dat niet in huis🙈🙈🙈

  29. Avatar foto
    Mien prijs van lieshout

    dit hoeft niet in december,lekker het hele jaar,
    is heerlijk.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.