Koolhydraatarme speculaas brokken!

Koolhydraatarme speculaas brokken!


Ik werd op de Facebook blog (klik hier)  herinnerd aan een twee jaar oud recept van speculaas brokken.
Het is zo grappig om te zien hoe ik toen recepten maakte!
Uiteraard heb ik nu een verbeterd recept gemaakt van de speculaas brokken.
Ik heb nu een aardig aantal sinterklaas recepten gemaakt waar we wel even mee vooruit kunnen.
Je vindt ze hier!

Klik op de blauwe ingrediënten voor meer info!

Hieronder is het recept te vinden!

Ingrediënten 4 porties

 2.3 khd per portie

Topping: 

  • 1/2 el amandelschaafsel
  • eidooier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van. (bewaar het eidooiertje)
Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog eentje bovenop.
Plet de bol tot ongeveer een dikte van 0,5 cm.
Strooi het amandelschaafsel over de plak en strijk het eidooiertje over het geheel.
Bak de speculaas plaat ongeveer 35 minuten in de oven, verhoog het temperatuurtje naar 180c en bak het tot slot weer ongeveer 15 minuten tot hij mooi goudbruin is geworden.

Hij wordt lekker knapperig naarmate hij is afgekoeld.
Breek hem tot slot in 4 stukken en geniet!

13 Reacties

  1. Hallo Oanh,
    Voor de topping,
    Eerst ei en dan strooisel of omgekeerd.
    Gerie

  2. Zitten er geen.speculaaskruiden in?

  3. Thanks, Oahn. Vandaag als mijn bestelling binnen is kan ik weer aan de slag!

    • Ohhhhh jij bent dus helemaal klaar voor het weekend! 🙌🏼 Alvast heel veel kook en bakplezier hoor! 🤗

  4. Wil m graag maken van t Weekend maar heb de gewone sukrin is de verhouding t zelfde of moet ik meer of minder gebruiken mis nu echt de speculaas brokken 😂😂

    • De gewone heeft dezelfde zoetkracht als suiker, Sukrin+ is 2x zoeter. Bij de gewone heb je dus 2 x meer nodig! 🤗

  5. Dankjewel

  6. Erg lekker 😊

  7. Wauw, deze is lekker!!! Dank voor het recept!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*