Deze speculaas brokken zijn heerlijk krokant en sinterklaas-proof! Ze zijn makkelijk om te maken en ook lekker als taartbodem.
Kijk hier voor meer speculaas recepten!
Je kunt deze bakmat gebruiken om de speculaas brokken te maken.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme speculaas brokken!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 2.3 g khd per portie
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 145 g amandelmeel (klik)
- 15 g lijnzaadmeel (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 75 g gesmolten roomboter
- snufje zout
- 1 eiwit
- Flinke snuf speculaaskruiden
Topping:
- 1/2 el amandelschaafsel
- eidooier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van. (bewaar het eidooiertje)
Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog eentje bovenop.
Plet de bol tot ongeveer een dikte van 0,5 cm.
Strooi het amandelschaafsel over de plak en strijk het eidooiertje erover.
Bak de speculaas ongeveer 25 a 30 minuten in de oven.
Verhoog de temperatuur naar 175c en bak de speculaas weer ongeveer 10 minuten goudbruin.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, brokken, sinterklaas, bodem, taartbodem
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Hallo Oanh,
Voor de topping,
Eerst ei en dan strooisel of omgekeerd.
Gerie
Ik heb het erna gedaan 🤗
Wat een heerlijk recept. Zelf gebruik ik vloeibare zoetstof, maar wat de juiste hoeveelheid daarvan is heb ik nog niet ontdekt. Wat raad jij aan? Of kan de hoeveelheid Sukrin ook 1 op 1 vervangen worden door Stevia poeder?
Erg lekker, eergisteren gemaakt, mogen iets zoeter de volgende keer.
Ga ze vast vaker maken!
Ohhh wat fijn dat je ze lekker vindt! ❤️
Zitten er geen.speculaaskruiden in?
Jawel hoor! Een flinke snuf, ongeveer een el 🤗
Thanks, Oahn. Vandaag als mijn bestelling binnen is kan ik weer aan de slag!
Ohhhhh jij bent dus helemaal klaar voor het weekend! 🙌🏼 Alvast heel veel kook en bakplezier hoor! 🤗
Wil m graag maken van t Weekend maar heb de gewone sukrin is de verhouding t zelfde of moet ik meer of minder gebruiken mis nu echt de speculaas brokken 😂😂
De gewone heeft dezelfde zoetkracht als suiker, Sukrin+ is 2x zoeter. Bij de gewone heb je dus 2 x meer nodig! 🤗
Dankjewel
Wow, blij dat ik de opmerkingen las… dacht al een flinke snuf maakt geen speculaassmaak
1 el is nogal een verschil 😁
Wellicht recept aanpassen?
Laat nog weten hoe het is geworden…
Erg lekker 😊
Super leuk!! 🖤
Wauw, deze is lekker!!! Dank voor het recept!
Wat leuk dat je de brokken lekker vindt! X
Kan ik in plaats van sucrin+ ook een andere suikervervanger gebruiken?
Ik heb hem net gemaakt, hij is alleen wel echt groot haha, veel meer stukken dan 4 haal ik eruit!! En hij is heerlijk!!!
Ohhh superfijn om te lezen!’ 🥰
Ik heb hem gisteren gemaakt maar ik vond hem droog en niet echt knapperig.
Heb precies het recept gevolgd
ga hem zeker maken het weekend.😋
Ik heb hem precies zo gemaakt als het recept en hij kwam zwart uit de oven. Niet te eten. Ben erg teleurgesteld.
Ziet er heerlijk uit. Maar vond de koek erg droog. Heb vloeibare stevia gebruikt omdat ik geen sukrin+ in huis had. Kan het daar aan liggen?
oohh heerlijk en eenvoudig recept, ik eet sinds 11 weken koolhydraatarm en probeer zo mijn diabetes om te keren, best nog wel lastig, maar zet door.
ben stapel op speclaas, ook op gevulde speculaas, heb je daar ook een mooi recept voor??
Vandaag voor de 3e keer dit gemaakt enkels gaat er steeds mis na 35 minuten op 150 randen al verbrand en na nog een kwartier 180 halve koek verbrand en smaak speculaas ver te zoeken
Wat gaat hier mis of wat kan ik anders doen hij is 1 keer redelijk gelukt maar toen bleef hij heel zacht help me want ben dol op speculaas
Wat mij opviel is dat de plak speculaas na het bakken in een boterbadje lag. Is dat normaal en zo ja, gewoon zo laten tot ‘ie afgekoeld is ?
180 is echt te heet. De randen verbranden heel snel. Als je het ruikt is het te laat.
. De randen verbranden heel snel., dus niet teveel ophogen in temp.
Hoi, lijkt me heerlijk! kan het ook met steviala kristal sweet? Is dat dezelfde verhouding?
Mijn tweeling van 9 heeft ze gisteren gemaakt. Makkelijk, heerlijk krokant, snel klaar en superlekker😋 wij hebben wel erythiol gebruikt (60g). Bedankt voor het fijne recept!
Bij het bakken rook het heerlijk, kon niet wachten om te proeven, wat viel dat tegen, niet knapperig ( was wel goed afgekoeld) droog en smakeloos terwijl er toch echt 1,5 eetlepel koekkruiden in ging
Super lekker! Ik gebruikte 40 gram erythol. En wat zaadjes en pitjes bovenop 🙂
Och heerlijk!’ Waarom alleen in december he 😋
Hoeveel heb je nodig als je sukrin vervang na vloeibare natrena?
Bak je de speculaas met bakpapier onderzijde ??
Hoi Oahn, na jou prachtige foto op FB vandaag maar meteen begonnen…..
Hete lucht oven op 145 graden en 30 min gebakken…..de randen zwart en dus de laatste 15 min. Is hij er niet meer verder erin geweest op 180 graden 🤨
…. iets meer dan een halve cm. is deze geworden weet jij hoe dit kan??
Vanmorgen gemaakt. Alles volgens recept gedaan maar het blijft taai. Wat heb ik fout gedaan?
Hallo, denk je dat ik ze ook in kan vriezen?
Goedemorgen
Ik vind de printversie van de recepten qua kleur niet duidelijk meer. De tekst van het recept wordt erg licht grijs.
ik heb het recept gevolgd, maar ik krijg de koek niet krokant. Wat doe ik verkeerd?
Kan ik de 1/4 tl xanthaangom vervangen door iets anders of misschien weglaten?? Heb dat niet in huis🙈🙈🙈
dit hoeft niet in december,lekker het hele jaar,
is heerlijk.