“Wolkentaart”

Voor de challenge heb ik deze wolkentaart gebakken, met een vleugje kokos, chocolade en citroen! Ik heb eigenlijk nog nooit de originele wolkentaart geproefd. Als ik moet raden is het een zachte luchtige cake met een vanille en chocolade smaakje. Ik kan je vertellen dat ik deze meer vind lijken op een cake maar hij smaakt hemels lekker! Het is ook een fantastische basis voor een laagjes taart, met bijvoorbeeld een laagje van deze koolhydraatarme jam en versierd met fruit en toefjes slagroom!

Klik hier voor meer heerlijke baksel recepten!

Ik heb de wolkentaart gebakken met deze nieuwe keramische hoge springvorm. Met deze duurzame springvorm bakken je baksels niet meer vast aan de springvorm. Je hoeft de springvorm niet eens in te vetten en je maakt er de mooiste hoge en laagjes taartjes mee!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

“Wolkentaart”

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 2,7 g khd per puntje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de kokosmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, bruine suikervervanger en citroenrasp.
Meng vervolgens de eieren met de Griekse yoghurt, roomkaas, citroensap, vanille en boter en meng het geheel tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag in tweeën en meng in 1 van de twee kommen beslag de cacaopoeder erbij.
Schep het beslag om en om in de springvorm en bak de wolkentaart 40a45 minuten in de oven.

Laat de cake afkoelen en garneer de wolkentaart met deze poedersuikervervanger. 


Notities

Prik met een satéprikker in de wolkentaart om te toetsen of de cake in het midden gaar is gebakken.

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.