Ik heb deze overheerlijke hartige koekjes gemaakt. Ze zijn mega smaakvol geworden en ook nog eens makkelijk om te maken. Ze zijn voortreffelijk gekruid en perfect om mee te nemen naar werk of onderweg! De koekjes lijken mij heerlijk met stukjes salami en een beetje tomatenpuree. Een soort pizza koekjes, helemaal leuk! Hier hebben de buren er al lekker van genoten. Ik duik straks weer de keuken in voor een nieuwe voorraad, je vriest ze namelijk eenvoudig in. Voor de mensen die van hartige snacks houden is dit een must-try!
Je kunt deze bakmat gebruiken om de koekjes op te bakken.
Heb je deze crackers al eens geprobeerd? Die zijn ook heerlijk!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintHartige koekjes
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 15 koekjes
- Aantal koolhydraten: 0,7 g khd per koekje
Ingrediënten
- 60 g geraspte kaas
- 60 g uien
- 10 g zongedroogde tomaat
- 1 ei
- 10 g gesmolten roomboter
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1 tl sambal
- 60 g amandelmeel (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Maal de geraspte kaas met de uien fijn, snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng het met de rest van de ingrediënten.
Maak 15 hoopjes op de bakmat en bak de koekjes 20a25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koek, koekjes, hartig, koolhydraatarme, glutenvrij, glutenvrije, keto, low carb,
Heb je mijn ebook al gezien?
Goedemorgen, ik wil de hartige koekjes maken maar heb geen xanthaangom in
huis. Waar kan ik dit het beste mee vervangen en in welke hoeveelheid? Ik hoor graag van je. Fijne dag.
Is de sambal echt nodig?
Nee hoor! Alleen als je van een beetje pit houdt 🙂