Voor de challenge heb ik deze koolhydraatbeperkte crumble met peer gemaakt. Een heerlijk taartje gevuld met fruit. Als je deze koolhydraatarm wilt maken kun je kiezen voor ander soort fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Met appel (khb) lijkt mij deze ook heerlijk! Het is makkelijk om te maken en leuk om te serveren voor je bezoek als heerlijke dessert, of gewoon stiekem als een feestelijk gebakje bij de koffie of thee.
Ik heb de peren crumble gemaakt met deze bakvormpjes.
Meer heerlijke baksel recepten vind je hier!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPeren crumble!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 9,5 g khd per peren crumble
Ingrediënten
- 200 g peer
- 25 g roomboter
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Deeg
- 145 g amandelmeel (klik) (of bijvoorbeeld zonnebloempitten meel (klik))
- 30 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1 eiwit van een ei
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de peer in stukjes en bak het in een pannetje met boter, bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Maak ondertussen het deeg door de amandelmeel te mengen met de roomboter, erythritol, eiwit, xanthaangom en zout.
Verdeel het deeg twee bakvormpjes (houd wat over voor de crumble laag) en verdeel de peer erover.
Verdeel de crumble over de peer en bak de peren crumble 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!