Voor de challenge heb ik deze wolkentaart gebakken, met een vleugje kokos, chocolade en citroen! Ik heb eigenlijk nog nooit de originele wolkentaart geproefd. Als ik moet raden is het een zachte luchtige cake met een vanille en chocolade smaakje. Ik kan je vertellen dat ik deze meer vind lijken op een cake maar hij smaakt hemels lekker! Het is ook een fantastische basis voor een laagjes taart, met bijvoorbeeld een laagje van deze koolhydraatarme jam en versierd met fruit en toefjes slagroom!
Klik hier voor meer heerlijke baksel recepten!
Ik heb de wolkentaart gebakken met deze nieuwe keramische hoge springvorm. Met deze duurzame springvorm bakken je baksels niet meer vast aan de springvorm. Je hoeft de springvorm niet eens in te vetten en je maakt er de mooiste hoge en laagjes taartjes mee!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print“Wolkentaart”
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 12 puntjes
- Aantal koolhydraten: 2,7 g khd per puntje
Ingrediënten
- 75 g kokosmeel (klik)
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- rasp van 1/2 citroen
- 4 eieren
- 175 g Griekse yoghurt
- 125 g roomkaas
- 2 el citroensap
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 60 g gesmolten roomboter
- 1 el cacaopoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de kokosmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, bruine suikervervanger en citroenrasp.
Meng vervolgens de eieren met de Griekse yoghurt, roomkaas, citroensap, vanille en boter en meng het geheel tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag in tweeën en meng in 1 van de twee kommen beslag de cacaopoeder erbij.
Schep het beslag om en om in de springvorm en bak de wolkentaart 40a45 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen en garneer de wolkentaart met deze poedersuikervervanger.
Notities
Prik met een satéprikker in de wolkentaart om te toetsen of de cake in het midden gaar is gebakken.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!