Wij zijn nog even aan het opladen en genieten van rust en de zon. Afgelopen week heb ik deze heerlijke aardbeien pannenkoekjes gemaakt waar we lekker van hebben genoten! Ik heb ze in een handomdraai gemaakt met de pannenkoekenmaker. Ze zijn natuurlijk ook te maken in de koekenpan en eenvoudig aan te passen naar smaak. De aardbeien kan je bijvoorbeeld vervangen met frambozen, besjes of chocolade. Allemaal verrukkelijk!
Klik hier voor meer pannenkoeken recepten.
Bekijk mijn nieuwste boek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintAardbeien pannenkoeken!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per pannenkoek
Ingrediënten
- 80 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 120 ml ongezoete amandelmelk
- 2 eieren
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 25 g gesmolten roomboter
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik_
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje zout
- 40 g aardbeien
Topping:
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten tot een egaal mengsel, snijd de aardbeien in kleine stukjes en voeg het toe aan het geheel. Schep 1/4 deel van het beslag in de pan of pannenkoekenmaker.
In de pan: Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten in de pan totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.
Met de pannenkoekenmaker: Bak de pannenkoeken ongeveer 4 minuten in de pannenkoekenmaker.
Garneer de pannenkoeken met aardbeien, koolhydraatarme stroop en koolhydraatarme poedersuiker.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pannenkoek, aardbei, aardbeien, pannenkoeken,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!