Aardbeien rabarbercake

Ik heb van de week verse rabarber en aardbeien gehaald voor wat heerlijke baksels in het weekend. Gisteren maakte ik aardbeien rabarber taartjes en deze smaakvolle rabarber aardbeiencake. Ik heb compote door het beslag gemixt met stijfgeklopte eiwitten en gemengd met de rest van de ingrediënten. Hij is weer heerlijk gelukt en wij kunnen weer genieten met een heet bakje koffie of thee!

Ik heb de cake gebakken met deze keramische springvorm.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Aardbeien rabarbercake

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 12 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per plakje

Ingrediënten

Compote:

Cake beslag:

Topping:


Bereidingswijze

Snijd de rabarber en aardbeien in stukjes en verwarm het in een pannetje met bruine suikervervanger en vanille-extract.

Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Verwarm de oven op 150c.

Meng de stijfgeklopte eiwitten luchtig met de rest van de ingrediënten (ook de eidooiers en de puree) van het beslag en schep het mengsel in de bakvorm.
Verdeel de plakjes aardbeien over het mengsel en bak de cake 35a40 minuten goudbruin in de oven.

Laat de cake afkoelen en snijd het in 12 plakjes. Garneer de cake met poedersuikervervanger. 


Notities

Test of de cake zoet genoeg voor je is voordat je de cake in de oven bakt. Het is namelijk ook erg afhankelijk van de zoetheid van de rabarber en aardbeien.

Geef de cake een extra smaakje door kaneel of koekkruiden toe te voegen aan het beslag!

De cake is perfect in de vriezen in plakjes.

Varieer met bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen!

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, rabarber, aardbeien, cake, glutenvrij, gebak, taart,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.