Ik heb voor de challenge van deze week koekjes gebakken en deze overheerlijke appelcake! De Appelcake is lekker smeuïg en heeft een heerlijke appel kaneelsmaak. Wat extra stukjes noten of rozijntjes erbij maakt deze appelcake koolhydraatbeperkt en ook fantastisch lekker!
Klik hier voor meer cake recepten!
Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAppelcake
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per plakje
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g appel
- 225 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 90 roomboter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 100 g volle kwark
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 5 g kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd 2 mooie plakjes uit de appel en zet het opzij.
Snijd de rest van de appel in kleine stukjes.
Meng de amandelmeel met de kleine appelstukjes en de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de cakevorm, leg de 2 dunne plakjes appel erbovenop en sprenkel er nog een beetje sukrin gold over.
Bak de appelcake 40-45 minuten goudbruin in de oven.
Laat de appelcake afkoelen en snijd het in plakjes.
Notities
Je kunt de cake in plakjes invriezen.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, appel, appelcake, Keto, cake, low carb
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hoeveel roomboter?
Bij de appelcake staat roomboter maar hoeveel gram zo er in moeten. Dat staat er niet bij?
Graag hoor ik het van jullie
Groetjes Joan
Ziet er heerlijk uit. Hoeveel kcal is dit per plakje?
Ik heb de appelcake gemaakt, maar klopt het dat hij zo nat van binnen blijft? Heb ik iets verkeerd gedaan?
Als hij nat is moet hij nog even de oven in! ☺️
Deze is echt heerlijk 😻
Wat fijn!! 😄💝
Ik heb er de muffinvorm voor gebruikt omdat ik geen cakevorm heb (ga ik zo bestellen). Ze waren erg lekker,
Goedeavond !! Mag ik ook Gy gebruiken ipv kwark Groetjes
De Sukrin gold gaat helemaal over de cake heen?
Dus niet door het beslag?
Ik hou van bakken
Met 160 graden bij lange na niet gaar. Toen nog wel 15 minuten op 180 graden gedaan. Nu wachten tot dat de cake is afgekoeld