Appelcake

Ik heb voor de challenge van deze week koekjes gebakken en deze overheerlijke appelcake! De Appelcake is lekker smeuïg en heeft een heerlijke appel kaneelsmaak. Wat extra stukjes noten of rozijntjes erbij maakt deze appelcake koolhydraatbeperkt en ook fantastisch lekker!

Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm (deze week in de aanbieding).

Ingrediënten 12 plakjes

3 g khd per plakje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Snijd 2 mooie plakjes uit de appel en zet het opzij.
Snijd de rest van de appel in kleine stukjes.
Meng de amandelmeel met de kleine appelstukjes en de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de cakevorm, leg de 2 dunne plakjes appel erbovenop en sprenkel er nog een beetje sukrin gold over.
Bak de appelcake 40-45 minuten goudbruin in de oven.
Laat de appelcake afkoelen, snijd het in plakjes en geniet!

4 Comments

  1. Nanda Dinkgreve

    Ik heb de appelcake gemaakt, maar klopt het dat hij zo nat van binnen blijft? Heb ik iets verkeerd gedaan?

  2. Deze is echt heerlijk 😻

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.