Appelcake

Ik heb voor de challenge van deze week koekjes gebakken en deze overheerlijke appelcake! De Appelcake is lekker smeuïg en heeft een heerlijke appel kaneelsmaak. Wat extra stukjes noten of rozijntjes erbij maakt deze appelcake koolhydraatbeperkt en ook fantastisch lekker!

Klik hier voor meer cake recepten!

Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Appelcake

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per plakje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Snijd 2 mooie plakjes uit de appel en zet het opzij.
Snijd de rest van de appel in kleine stukjes.
Meng de amandelmeel met de kleine appelstukjes en de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de cakevorm, leg de 2 dunne plakjes appel erbovenop en sprenkel er nog een beetje sukrin gold over.
Bak de appelcake 40-45 minuten goudbruin in de oven.
Laat de appelcake afkoelen en snijd het in plakjes.


Notities

Je kunt de cake in plakjes invriezen.

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, appel, appelcake, Keto, cake, low carb

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

12 Comments

  1. Avatar foto

    Hoeveel roomboter?

  2. Avatar foto
    Joan Markestein

    Bij de appelcake staat roomboter maar hoeveel gram zo er in moeten. Dat staat er niet bij?
    Graag hoor ik het van jullie
    Groetjes Joan

  3. Avatar foto

    Ziet er heerlijk uit. Hoeveel kcal is dit per plakje?

  4. Avatar foto
    Nanda Dinkgreve

    Ik heb de appelcake gemaakt, maar klopt het dat hij zo nat van binnen blijft? Heb ik iets verkeerd gedaan?

  5. Avatar foto

    Deze is echt heerlijk 😻

  6. Avatar foto

    Ik heb er de muffinvorm voor gebruikt omdat ik geen cakevorm heb (ga ik zo bestellen). Ze waren erg lekker,

  7. Avatar foto

    Goedeavond !! Mag ik ook Gy gebruiken ipv kwark Groetjes

  8. Avatar foto

    De Sukrin gold gaat helemaal over de cake heen?
    Dus niet door het beslag?

  9. Avatar foto

    Ik hou van bakken

  10. Avatar foto

    Met 160 graden bij lange na niet gaar. Toen nog wel 15 minuten op 180 graden gedaan. Nu wachten tot dat de cake is afgekoeld

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.